Milas Çizgi Gazetesi

OTOGARA KÖY GARAJI TEPKİSİ

OTOGARA KÖY GARAJI TEPKİSİ
Süt Birliği
321 okundu Okundu
16 Nisan 2024 - 11:40
Süt Birliği

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Milas Otobüs Terminali Kararı sonrası yaşanan “Yoğun Araç Trafiği ve Trafik Sorunları” Esnafı İsyan ettirdi…

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Milas ilçesinde bulunan şehirlerarası otobüs terminalini belediyenin araçlarınca köy garajı olarak kullanma kararı, bölgedeki esnaf arasında büyük bir tepkiye yol açtı. Terminalin bu şekilde kullanılması, bölgedeki yoğun araç trafiğine ve trafik sorunlarına neden olarak esnafın işlerini olumsuz etkiliyor. Garajı adeta köy garajı gibi, hatta özellikle yolcu indirme bölgesinin otopark gibi kullanılmasına tepki gösteren esnaf, “burayı otoparka çevirdiler araçlar bile girip çıkmakta zorlanıyor” diyerek yetkililerden biran önce çözüm istediler.

Belediyenin terminali köy garajı olarak kullanma kararı, Milas’ın otogar trafiğini daha da karmaşık hale getirirken, esnaf da bu durumdan olumsuz etkileniyor. Artan araç trafiği nedeniyle işlerinin aksadığını belirten esnaf, terminalin köy garajı olarak kullanılmasının bölgedeki ticari faaliyetleri zorlaştırdığını ve müşteri akışını azalttığını ifade ediyor.

Özellikle işlerini terminal etrafında sürdüren esnaf, artan araç trafiğinin müşterilerin işyerlerine ulaşımını engellediğini ve park sorunlarına yol açtığını dile getiriyor. Bu durumun iş hacimlerini ciddi şekilde düşürdüğünü belirten esnaf, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden acil çözümler talep ediyor.

Terminaldeki yoğun araç trafiği ve buna bağlı trafik sorunlarının çözüme kavuşturulması için esnafın sesine kulak verilmesi gerektiğini savunan işletmeciler, belediyenin bu kararını gözden geçirmesi ve bölgedeki ticari faaliyetleri destekleyecek önlemler alması gerektiğini vurguluyor.

Özellikle geçtiğimiz dönemde başlayan çevre çalışmalarının durması ve otogarın atıl bir hal almasında dolayı da tepkisini ifade eden garaj sakinleri Milas’ın Bodrum hattında uğrak bir otogar olmasına rağmen bakımsızlığının yakışmadığını Muğla Büyükşehir Belediyesi yeni Başkanı Ahmet Aras’ın konunun çözümü için gereğini yapacağına inançla bir an önce ilgi beklediklerini ifade ettiler.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla