Milas Çizgi Gazetesi

MUĞLA’NIN GÜZELLİKLERİNİ SPORLA KEŞFETTİREN MARATON BAŞLIYOR

MUĞLA’NIN GÜZELLİKLERİNİ SPORLA KEŞFETTİREN MARATON BAŞLIYOR
Süt Birliği
1.205 okundu Okundu
06 Nisan 2023 - 14:42
Süt Birliği

Muğla Büyükşehir Belediyesi, “4’üncü Uluslararası Latmos Ultra Maratonu” ile 460 yerli ve yabancı sporcuyu tarihi Latmos’da ağırlayacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Milas’ın Kapıkırı Mahallesi’nde bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Uluslararası Latmos Ultra Maratonu ile yöre ve spor turizmine katkı sağlanması hedefleniyor. Bu yıl Türkiye’nin 29 ilinden ve 6 ülkeden 460 sporcunun katılacağı turnuva 10-17-26-45 kilometrelik 4 kategoride düzenlenecek. Harikalar Diyarı’nda koş mottosu ile dünyanın farklı coğrafyalarından sporcuları Milas’ta buluşturacak 4’üncü Uluslararası Latmos Ultra Maratonu’nun ilk gününe Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün de katılması bekleniyor.

Muğla’nın doğal güzellikleri, Latmos dağlarının koşarak keşfedildiği 4 Uluslararası Latmos Ultra Maratonu 2019 yılından beri yerli ve yabancı sporcuları bir araya getiriyor. Maratona bugüne kadar 2023 katılımcıları ile birlikte 1336 sporcu katıldı. 8 Nisan Cumartesi başlayacak 4’üncü Uluslararası Latmos Ultra Maratonu 10 km ve 45 km startı Kapıkırı sahili, 17 km start noktası Kapıkırı sahili, finish noktası Bağarcık köyü, 26 km etabının start noktası Bağarcık köyü finishi de Kapıkırı sahili olarak belirlendi.

Doğanın gizemi,  bünyesindeki hiçbir yarışa benzemeyen Latmos Ultra Maratonu 2019 yılından bu yana her yıl nisan ayında gerçekleşmektedir.

Hem köydeki konaklama kapasitesinden hem de zorlu doğa mücadelesinden dolayı yarışta  460 katılımcı kontenjanı bulunmaktadır. 2018 yılında Milas’ın eşsiz Anadolu topraklarında  yer alan Latmos Dağlarını koşarak keşfedilmiştir.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla