Milas Çizgi Gazetesi

ANATOLIA YENİ YERİNDE

ANATOLIA YENİ YERİNDE
Süt Birliği
152 okundu Okundu
24 Mart 2023 - 14:37
Süt Birliği

2020 yılında kurulan ve Milas Ziraat Odası’nda bir süre hizmet veren S.S. Milas Anatolia Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin yeni mağazasının açılışı yapıldı.
Mağaza açılışına Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’nin eşi Gülşah Böke, İlçe Garnizon Komutanı Albay Muammer Mersincik, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Muğla İl Başkanı Hüseyin Erol ve İl Yöneticileri, CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclisinin CHP’li üyeleri CHP önceki dönem milletvekili Tolga Çandar, CHP 28.Dönem Milletvekili aday adayları Bekir Perçin, Kerim Cangır, Necati Ocak, Milas Ticaret Odası Başkanı Reşit Özer, SS153 No’lu Tariş Zeytinyağı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Gül ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban ile muhtarlar, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Buket Kallem ve vatandaşlar katıldılar.
Programın açılış konuşmasını yapan Milas Anatolie Kadın Kooperatifi Başkanı Nurgül Çöllüoğlu, amaçlarının kadın üreticinin daha fazla görünürlüğünü arttırarak, iş gücü piyasasına kalıcı olarak dahil etme, sosyal ve ekonomik durumunu iyileştirmek olduğunu ifade ederek “Bu yolda bizlere Milas Belediye Başkanımız Muhammet Tokat başta olmak üzere birçok kurum yönetici destek oldu. Pandemi gibi zor bir süreçte kooperatifimizi kurduk. Ama bu süreci de kendimiz açısından iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Kooperatifimizin daha iyi noktalara geleceğini ve yüzlerce kadının elinden tutacağına inanıyoruz. Bu yolda manevi destek çok önemliydi ve biz bu desteği Milas’tan fazlasıyla aldık. Markalaşma yolunda şu anda güzel adımlar atıyoruz. İnşallah daha da güzel gelişmelerle ve üreterek sizlerle olacağız” dedi.
Başkan Çöllüoğlu, kendilerine sürekli destek veren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün gönderdiği mesaj için teşekkür etti.
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Buket Kallem, konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk’ün “dünyada her şey kadının eseridir. Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa, erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdırlar.” diyerek başladı ve şöyle devam etti; “Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak; bitkisel ve hayvansal üretimin arttırılması, kalitenin yükseltilmesi, sürdürebilir kırsal kalkınmanın sağlanması, alternatif tarım tekniklerinin ve ürünlerin geliştirilmesi, üreticilerin ve kooperatiflerin desteklemesi amacıyla üreticilerimize birçok alanda destek sağlıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman GÜRÜN’ ün “Kırsalda üret kıyıda tüket” ve “Toprağını satma ürününü sat” sloganları tarım projelerimize rehber olmaktadır.
Muğla Tarımını ileriye götürmek, çiftçilerimizin gelir düzeyini yükseltmek için çeşitli tarımsal projeler yürütmekteyiz.”
KADIN OLUŞUMLARI HEPİMİZ DESTEKLENMELİDİR
Programın son konuşmacısı olarak söz alan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, kısa süre önce belediye tarafından restorasyonu tamamlanan Çöllüoğlu Hanı hakkında bir bilgilendirme yaparak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kadın kooperatifimizin bir oluşum olarak baştan beri tarafımızdan desteklendiğini özellikle ifade etmek istiyorum. Çünkü içerisinde kadın ve üretim olgusunu barındırıyor. Ülkemiz için hayati öneme sahip iki önemli kavram. Kadının daha çok sosyal hayatın içerisinde yer alması, daha çok sorumluluk yüklenmesi ve sosyoekonomik yapımıza elini daha çok değdirmesi anlamında kadın oluşumları hepimiz tarafından desteklenmelidir. Biz de Anatolia kadın Kooperatifi başta olmak üzere ilçemizde üretici kooperatifleri ve birçok kooperatif ile çalışıyoruz. Yenilerinin oluşumu için onları destekliyoruz. Anatolia kadın Kooperatifi’nin yöresel değerlerin daha ciddiyetle ele alınması, daha iyi tanıtılması ve daha iyi pazarlanması noktasında da ciddi bir hedefi var. Bu da Milas için önemli bir adım. Hele hele zeytincilik ve zeytinyağı alanında kendilerini öncelikli olarak sorumlu hissetmeleri bizim açımızdan ayrı bir anlam ifade ediyor.”
“Milas şu anda Türkiye’de Avrupa Birliği coğrafi işareti almış tek zeytin yağına sahip. Bu noktada başta birlikte ortak akıl çerçevesinde destekleyen tüm bileşenlerimize, tabii ki öncelikli ticaret odası başkanımıza ve yönetimine yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Onların yaratmış olduğu bu avantajlı ortamı işte şimdi Anatolia ve diğer kooperatifler kullanarak memleketimizin daha fazla tanıtılmasını ve ekonomik girdimizi arttırma çabası içindeler. Bu anlamda kooperatif başkanımızı ve çalışma arkadaşlarını ortaklarımızı yöneticilerimizi hepsini yürekten kutluyor, başarılar diliyorum. Her aşamada da yanlarında durmayı devam edeceğimizi özellikle ifade etmek istiyorum.” diyen Başkan Tokat, Anatolia’nın kuruluş amacı ve onlardan beklentileri konusunda açıklamalarda bulundu.
TÜRKİYE VE DÜNYA CİDDİ BİR GIDA KRİZİ İLE KARŞI KARŞIYA KALACAK
Kooperatifleşme çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Tokat, “Maalesef toplumumuz için çok önemli olan bu alanda çok başarılı olduğumuz söylenemez. Özellikle yerel bir yönetici olarak şunu söylemek istiyorum. Biraz önce Buket Hanım’ın Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları başarılı tarımsal destekleme çalışmalarına paralel, Milas Belediyesi olarak biz de önemli tarımsal ve üretime destek çalışmalar yapıyoruz. Arıcılıktan halıcılığa, zeytincilikten hayvancılığa kadar her alanda belediyemizin destekleme projeleri var. Nisan ayı sonunda Mısır üreticileri için %50 hibeli tohum desteği vereceğiz. Biz de yakında Milâs’ımızda şu anda imalatını tamamladığımız bir tohum merkezini hizmete sunacağız. Her kuruluşla üretimin desteklenmesi için iş birliği yapmaya hazırız. Bu anlamda üretime tarıma kim bir toz zerresi kadar katkı sunuyorsa ona Şükran borçluyuz. Çünkü Önümüzdeki süreçte Türkiye ve dünya ciddi bir gıda krizi ile karşı karşıya kalacak. Maalesef Cumhuriyeti kuranlar tarıma verdikleri değer ölçüsünde dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden birisi iken bugün yanlış tarım politikaları sayesinde dünyada en çok tarım ürünü ithal eden ülke pozisyonuna düştük. Bunu Türk tarımını yönetenler bu duruma getirdi. Biz belediyeler olarak inisiyatif alıp, bunu tersine çevirebilmek için var gözünüzde çalışıyoruz. Belediyelerimizin önemli bir bütçesini bunun için seferber etmiş durumdayız çünkü üreticiyi ve üretimi desteklemezsek, çok yakında gıda krizi ile karşı karşıya kalacağız. Ekonomik şartları çok kötü bir ülke olarak yakında dışarıdan bunları alamaz duruma da gelebiliriz. Hatta pandemi ve savaş dönemleri gösterdi ki elimizde para olsa bile bunu dışarıdan alamayacağımız dönemler olacak. Onun için üretimi hep birlikte desteklemek zorundayız.” Dedi.
Başkan Tokat konuşmasını bitirdikten sonra S.S. Milas Anatolia Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin yeni yerine taşınması nedeniyle hep birlikte kurdele kesilerek açılışı yapıldı. Konukların açılış sonrasında hatıra fotoğrafı çekilmesi, satışa sunulan ürünleri incelemesi ve konuklara sunulan ikramlardan sonra açılış töreni sona erdi.
2020 yılında kurulan ve “Anatolie” kooperatif markası ile çalışmalarına devam eden kooperatifin 12 kadın ortağı bulunurken, kooperatif sezonda Adabükü, Ören ve Güllük’te de satış noktaları oluşturuyor.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla