Milas Çizgi Gazetesi

UFUKTA YEREL İTTİFAK MI VAR?

UFUKTA YEREL İTTİFAK MI VAR?
Süt Birliği
Kemal SürgünTÜM YAZILARI
339 okundu Okundu
01 Aralık 2023 - 10:15
Süt Birliği

Muğla için beklenen oldu. Büyükşehir’de aday olup olmayacağı henüz netlik kazanmayan Dr. Osman Gürün, “aday değilim” dedi. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisinde hemen arkasından aday adaylıkları uzayan süreçle birlikte bir bir Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanlığına yapılmaya başlandı.

Eski milletvekillerinden Akın Üstündağ’ın açtığı yolu Nurettin Demir, Mürsel Alban, Mehmet Kubilay Özcan ile Ayla Kara takip etti. Ancak ilçemizde durumu merak konusu olan mevcut Belediye Başkanı Muhammet Tokat adı Büyükşehir için anılsa da henüz tam olarak netlik kazanmış değil.

Hafta içinde Güven tazeleyen Tariş 153 nolu tarım satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül ve yönetiminin gerçekleştirdiği kongrede mikrofona gelen Başkan Tokat, “bir üst kademede tekrar memleketimize hizmet etme noktasında bir irademiz ortaya çıkabilir” diyerek arzusunu ve halkın merakına biraz olsun ipucu vermiş oldu…

Milas’ta adaylığı arzulanan Başkan Tokat’ın rakipleri 5 Aralık tarihine kadar dahada artacağı apaçık ortada…. Tabi daha diğer partilerde adaylar daha ortada yok …

Adalet ve Kalkınma Partisinde yapılan temayülde partinin tek aday adayı olan Mehmet Melih Tatlıcı partililerin oyunu beklerken, Barış Saylak ve Behçet Saatçi isimlerinin aday olmamalarına rağmen partinin Muğla ilçe teşkilat mensuplarınca oy verilmesi, ciddi bir aday beklentisinde olan Muğlalı seçmenin arzusunun kazanmaktan yana adım atılması yönünde mi? yoksa farklı bir aday olması yönünde mi? bilinmez.

İYİ Parti de adaylıklarla ilgili sürecin devam etmesi sessizliğiyle birlikte 3 Aralık’ta Mehmet Çayırlı’nın beklenen adaylık açıklaması ile Başkanlık düzeyinde start almış olacak. Ancak dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ilk kez buluşan ve yerel seçim gündemi ile ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Özel‘in seçim işbirliği önerisini pazartesi günü toplanacak Genel İdare Kurulu’na götüreceğini belirterek “Onlar nasıl bir cevap verecek göreceğiz” diyerek açık kapı bırakması Muğla da taşların oturmasını biraz daha geciktirecek.

Olası bir ittifak durumunda Ankara, İstanbul ve Aydın gibi adayları önceden açıklanan illere destek bekleyen CHP, anketlerde kötü oya sahip Muğla başta olmak üzere 5 büyükşehri İYİ Partiye verirse ve geçen seçimin arzulu ve karşılık bularak seçmendeki yerini belgeleyen Bağımsız adayı Behçet Saatçi’yi bu kez Muğla’nın ittifak adayı yapar mı?

İşte o zaman partilerin aday şablonu bir kaz daha karışarak yeni bir sahneyi bizlere hazırlar.

‘AK Partiden aday mı oluyor?’ sorularının muhatabı olan Saatçi’nin sessizliğini de korumasının altında böyle bir senaryo var ondan mı? demekten beni alıkoyamıyor.

********

Milas’ın Ağabeyi salon doldurdu… AK Partinin bu seçimde Milas beklentisi ve kazanmaya yakın olması aday adaylığı konusunda da ilgiyi 5 güçlü adayla ortaya koydu. Özellikle geçen seçimin kaybedeni olan ancak partiye ilk kez bu oy oranını yakalattıran Barış Saylak’ın ve onu bu partiye getiren isim olan Milas’ın ağabeyi sıfatıyla tanınan eski Güllük Belediye Başkanı 27. Dönem Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir’in yarışı gibi görünse de Veteriner Hekim Durmuş Özdemir oldukça iddialı giriş yaptı sahaya.

Daha süreç başlamadan başlattığı çalışma temposu ile yerel seçimin startını Milas’ta veren adam oldu. Düğün düğün cenaze cenaze koşturan Özdemir’in adaylık beklentisi diğer adaylarla da iletişimini bozmadan onlarla geçiniyor olması takdirle karşılandı. Başkan adayı Hürol Önder ise bukez daha cesur davranarak adayım dedi ama henüz iletişimde aynı cesareti kurmuş değil. Partinin özellikle muhafazakâr tabanından karşılık gören emekli din görevlisi Mustafa Aktaş keza aynı cesaretle diğer rakiplerinin tanıtım toplantılarına katılarak parti içi birlik mesajı veren yapısı da takdirle karşılandı.

Muğla’dan birçok önemli ismi adaylık açıklamasına toplayan Mehmet Yavuz Demir aynı incelikle Barış Saylak ile poz vermesi birçok kesimin beklentisinin Milas adına yüksek olduğu gibi kırılmadan yol yürünmesi adına tıpkı ilçe Başkanı Çelik’in freni çekilmiş gibi tartarak konuşmasından da belli oluyor.

“Burası bende Muğla sende” diyen Demir MKYK Üyesi Yelda Erol Gökcan’ın Büyükşehir konusunda bir hesabı veya planı mı var dedirtse de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Muğla ya önem verdiği sözleri yeniden salonlarda dillendiriliyordu. Tercihlerde az çok belli olacak isteyip istemediği ancak Milas’a yatırım konusunda yıllar önce kendisinden destek talebinde bulunduğum dönemin Başbakanı olan Sayın Erdoğan, Belediyeyi işaret ederek, “önce belediye zaferi ardından hizmet desteği” sözünü bizzat bana verdiğinde Mutlu Hazer basın mensubu olarak çektiği fotoğraf karesiyle konuşmayı belgelemişti.

Ancak 3 seçim döneminde Milas seçmenine bunu anlatamayan Milas teşkilatları adaylık konusunda nasıl bir yol izlediğini çözebilmiş değilim. Genel merkez atama usulüne göre olsa da geçen dönem CHP’den ithal edilen adayla ilk kez kapısına dayanmıştı. Bunun Mimarı olan Demir, neden aday bir rekabet mi yoksa gerçekten Milas sevdasının hizmete dönüşme arzusu mu? sorularının bendeki cevabı hizmet arzusu. Çünkü Güllükte hizmet konusunda yaptıkları bazen ne kadar doğruymuş dedirtiyor. Cumhurbaşkanının Başbakan olarak Muğla’ya ilk açılış programı AK Partinin kuruluş yıllarında Güllük Belediyesinin katkı ve çözümüyle bugünkü modern limanı bölgeye kazandırması, günümüzde Güllük’te sorun gibi görünen Su sorununu bugün susuz kalan Bodrum’a göre doğru bir yatırımmıymış dedirtmesi, vekillik döneminde Milas’a kazandıkları ile Güllük’te Başkan iken Ankara’da Bakanlıklarda geçen mesaisi ile iktidardan gelmesi gereken hizmete aç bir Milas’ın ivedilikle bunlara kavuşacağının en yakın göstergesi.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla