Milas Çizgi Gazetesi

“TÜM ÖĞRENCİLERE İHTİYACINA GÖRE DESTEK VERECEĞİZ”

“TÜM ÖĞRENCİLERE İHTİYACINA GÖRE DESTEK VERECEĞİZ”
Süt Birliği
78 okundu Okundu
09 Nisan 2023 - 0:53
Süt Birliği

DEVA Partisi 28.Dönem Muğla Milletvekili Aday Adayı Mehmet Billorer, 14 Mayıs seçiminin gençlerle kazanılacağını belirterek; “Gençlerin sorunlarını gören, bunlara kayıtsız kalmayan siyasi partiler gençlerin çekim merkezi olacak” dedi.

DEVA Partisi Muğla Milletvekili Aday Adayı Mehmet Billlorer, Muğla Kamuoyuna ve yerel basına yaptığı açıklamasında; “Gençlerimiz yaşadığı sorunlar çığ gibi, İşsizlik, özgürlük, eğitim, gelecek kaygısı vb. sorunlar gençliği yurtdışına çıkmaya iterken, iktidarın gençlik üzerindeki baskından kaynaklı mutsuz genç oranı her geçen gün artıyor.

DEVA Partisi olarak Gençlerimizi görüyoruz, çünkü hiçbir kesimi dışarıda bırakmadan kapsayarak Tüm kesimler için Eylem planlarımızı hazırlıyoruz bu kapsamda Gençlik Politikaları Başkanımız Doğa Şanlıoğlu’nun hazırladığı Gençlik Eylem Planımızı Muğla’da yaşayan gençlerimize değerli basın temsilcilerimiz ile aktarmak istedim” diyerek, hazırlanan eylem planını basın kuruluşları aracılığıyla kamuoyu ile paylaştı.

GENÇLİK EYLEM PLANI…

“İlk günden beri vazgeçmiyoruz: Gençler önden yürüyor, biz arkalarından gidiyoruz. Gençlerle beraber; ülkemizin dört bir yanındaki gençlerin fırsat eşitliğine sahip olduğu, kendini eşit, değerli ve güvende hissettiği bir Türkiye için çalışıyoruz.”

ÖNCE ÖZGÜRLÜK…

“İfade özgürlüğünü güvence altına alacağız. Dezenformasyon yasasını kaldıracağız. Toplantı ve gösteri hakkını koruyacağız. Festivallere, konserlere ve bahar şenliklerine konulan keyfi yasak dönemini bitireceğiz.  YÖK’ü kapatacağız. Üniversitelerimizi idari, mali ve bilimsel açıdan özgürleştireceğiz.”

ZORUNLU ASKERLİĞE SON…

Zorunlu ve bedelli askerliğin bir arada uygulanmasını sona erdireceğiz. Profesyonel orduya geçeceğiz.”

HEDEF: FIRSAT EŞİTLİĞİ…

“Eğitim Destek Banka Kartı ile ihtiyacı olan öğrencilere bu kart üzerinden maddi destek vereceğiz. Her eğitim-öğretim dönemi başında, hanedeki öğrenci sayısı ve ihtiyacı oranında TL desteğini karta yükleyeceğiz.  Tüm öğrencilere ihtiyacına göre destek vereceğiz.”

DÜŞÜK VERGİLİ CİHAZDA ÜCRETSİZ İNTERNET…

“25 yaşa kadar tüm gençlere bedava internet hizmeti sunacağız. 1 milyon kilometre fiber kablo ile her yeri fiber internete eriştireceğiz. Öğrencilere gelir düzeylerine göre teknolojik ekipman ve yazılım desteği sağlayacağız. Cep telefonu, tablet, bilgisayar, oyun konsolu gibi dijital cihazlar üzerindeki vergi yükünü azaltacağız.”

KYK BORCU RAHATLIKLA ÖDENEBİLECEK…

“Eğitim sürecinde verilen karşılıksız burs kapsamını genişleteceğiz. KYK burslarını öğrencinin aile gelir durumu ve başarı durumunun birlikte ölçüleceği burs puanlama sistemine göre vereceğiz. Bursları liyakat esasına göre dağıtacağız. Gençleri, KYK borcu altında ezdirmeyeceğiz.  İş bulamayan gençlerden para istemeyeceğiz. Ödemesi devam ederken işsiz kalanların borcunu erteleyeceğiz.  Aylık taksit ödemeleri, aylık gelirin makul bir oranını aşmayacak. Yeniden yapılandırmanın bozulmasına ilişkin koşulları öğrenciler lehine iyileştireceğiz. Peşin ödemede üretici enflasyonu farkı almayacağız. Borcun güncel değerinin hesaplanmasında üretici enflasyonu ile aylık gecikme zammı oranlarından hangisi düşükse onu esas alacağız.”

KYK YURTLARINDA KONFOR DÖNEMİ…

“Gençlerin barınma sorununa son vereceğiz. Yurtların kapasitesini ve niteliğini artıracağız. Gerekli durumlarda ek yurtlar sağlayacağız. Bağış yoluyla ve yatırım bütçesi ile üniversite içinde yurt yapılmasını kolaylaştıracağız. Yurda yerleşemeyen ihtiyaç sahiplerine kira desteği vereceğiz. KYK yurtlarındaki giriş ve çıkış saati uygulamasını kaldıracağız. Sekiz kişilik yurt inşa etmeyeceğiz. Yeni KYK yurtları en fazla 2 öğrencinin konaklayacağı apartlar olacak.”

HER GENCE İŞ İMKÂNI…

“Mülakat Yerine Liyakat. Kamuda işe alımlarda mülakatı kaldıracağız. Kamuda işe alımlarda objektif kriterleri ve liyakatı esas alacağız.”

TARIM GENÇLERE EMANET…

“Tarım liseleri açacağız. Müfredatta tarıma etkin bir şekilde yer vereceğiz. Gençler için tarım köyleri kuracağız. Özel ve bütün alt yapı imkânlarını tamamlayacağız. Gençler hem tarımsal üretim hem de agro-turizm yaparak gelir elde edecek. Gıda ve tarım alanında çalışan gençleri özellikle destekleyeceğiz.”

GENÇLERİN YAŞAMAK İSTEDİĞİ ÜLKE…

“Beyin göçünü tersine çevireceğiz. Gençleri başarı bursları ile destekleyerek beyin göçünü azaltacağız. Yurt dışına gidenlerin Türkiye’ye döneceği özgür ve demokratik ortamı oluşturacağız. Gençler ülkelerinde emeklerinin karşılığını kazanabilecek. Genç doktor ve sağlık çalışanlarımızın göç etmesini durduracağız.”

DÜNYADAN KOPMAYAN TÜRKİYE…

“Tüm gençler en az bir yabancı dili iyi konuşabilecek. Gençlere pasaportlarını ücretsiz vereceğiz. Yurt dışına çıkışlarda gençlerden harç almayacağız.”

SPOR EKİPMANLARINDA VERGİ İNDİRİMİ…

“Sporu lüks değil, herkes için ulaşılabilir hale getireceğiz. Spor ekipmanlarındaki KDV oranını düşüreceğiz. Tekstil, sağlık, gıda gibi alanlarda uygulanan KDV istisnasını spor ekipmanlarında da uygulayacağız. İthal spor ekipmanlarındaki ek vergi oranını düşüreceğiz.”

GENÇ İŞSİZLİĞİ: “EN ÖNEMLİ ŞEY KABİLİYET KAZANDIRMAK”

“Dalgın, iş arayan gençlerin nasıl iş bulacaklarına ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi: “Mevcut mezunlarımız için meslek edindirme kurslarını yapmak hızlı bir şekilde onları staja koymak. Belli desteklerle ilk işlerine hızlı bir şekilde girmelerini sağlamak… Kabiliyeti kazandırıyorsunuz, gerekirse ona yol parasını ödüyorsunuz. Oranın müfredatında da eğitiminde de işverenler söz sahibi olacaklar. O işin tatlandırıcısı da olacak; belli sigorta, prim ya da vergi muafiyetleri… Ama sadece muafiyetler üzerine bir şey inşa etmek çok büyük bir hata olur. Önemli olan oradan mezun olan arkadaşlarımızın iş bulabilir kabiliyette aranan elemanlar olmalarıdır.”

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla