Milas Çizgi Gazetesi

Şenlik tadında Yörük Göçü

Şenlik tadında Yörük Göçü
Süt Birliği
262 okundu Okundu
05 Haziran 2022 - 22:02
Süt Birliği

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği’nin organizasyonuyla 6’ncı Yörük Kültür Şenliği düzenlendi… Yörük göçüyle başlayan program, konserlerle devam etti… Vatandaşlar özellikle yörük göçüne yoğun ilgi göstererek o anları cep telefonlarıyla kayda aldılar…

Milas Belediyesi’nin katkılarıyla Milas Yörük Obaları Kültür Derneği tarafından 6. Yörük Kültür Şenliği düzenlendi.

Şenlik Menteşe Caddesi’nde Salı Pazarı önünden başlatılan Yörük Göçü ile başladı. Göç yürüyüşüne Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcıları Mehmet Ateş ve Halil Mutlu’nun yanı sıra, Türk Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Durhasan Koca, Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Kıvrak, İyi Parti Milas Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çayırlı, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celal Devrim, Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Tariş 153 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Kamil Gül ve Yönetim Kurulu Üyeleri, dernek başkanları, Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Tarık Çubukçuoğlu, Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Çoban ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldılar.

Atlarla, bayraklarla, davul ve zurnalarla gerçekleşen yürüyüşe vatandaşlar ise alkışları ile eşlik etti. Atapark’a kadar devam eden yürüyüş anını vatandaşlar cep telefonlarıyla kayıt edip, canlı yayınlarla sosyal medya hesaplarından paylaştılar.

Etkinlik kapsamında akşam saatlerinde ise Atatürk Kültür Merkezi’nde Zeki Yılmaz, Kültür Bakanlığı THM Sanatçısı Mehmet Topçuoğlu, Fethiye Belediyesi THM Sanatçısı Aysun Karasaçlı ve Kültür Bakanlığı THM Sanatçısı İsmail Uzunoğlu konserleri düzenlendi. Yerle sanatçımız Turgut Taş da sahne alarak birbirinden güzel türküleri seslendirdi. Yöresel halk oyunları gösterisi ise beğeniyle izlenildi.

Gecede konuşma yapan Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Yörük Obaları Kültür Derneği Başkanı Erkan Turgut, çalışmaları hakkında kısa bilgiler aktararak katılımcılara teşekkür ederken, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yörük kültürünün önemine değinerek, gelenek, görenek, örf ve adetlerin yaşatılması adına etkinliklerin devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Şenlikte Kahraman Akar, Mehmet Korucu, Şenaziye Yalı, Bayram Sağlık ve Murat Ünal arasında çekişmeli bir Yörük Ağası yarışı yaşandı. Ağalık için yapılan açık artırmada en yüksek rakama çıkan Murat Ünal, Milas Yörük Obaları Derneği’nin Yörük Ağası oldu. Ünal’a Ağalık Yağlığını Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Şapkasını İYİ Parti İlçe Başkanı Kasım Özkan, Tespihi AK Parti Milas İlçe Başkan Yardımcısı Kahraman Akar tarafından verildi.

Etkinliğe katılanlara, yörük çadırlarında keşkek, pilav, ayran, lokma ikramında bulunuldu.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla