Milas Çizgi Gazetesi

Kaymakam Böke Minik Öğrencilerle Halı Dokudu

Kaymakam Böke Minik Öğrencilerle Halı Dokudu
Süt Birliği
145 okundu Okundu
14 Mart 2022 - 18:02
Süt Birliği

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke Havva Ersoy Anaokulu’nda eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi. Çocuklardan halı dokuması hakkında bilgi alan Böke, öğrencilerle birlikte halı dokudu.

Geçtiğimiz ay başlayan projenin ikinci etabı, bugün Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’nin de katılımıyla Havva Ersoy Anaokulu’nda gerçekleştirildi.

Sınıfları tek tek dolaşan Kaymakam Böke ve protokol üyeleri, Okul Müdürü Berrin Ankaralı’dan proje çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Çocuklardan da halı dokuması hakkında bilgi alan Böke, öğrencilerle birlikte halı dokudu.

Programda; Havva Ersoy Anaokulu öğrencileri, Milas halısı ve kilim motiflerini inceleyerek, kendilerinin kodladıkları motiflerini, hazırlanan halı tezgahlarında dokuyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen projede, akademisyenlerin de katılımıyla ‘Zeytin yaprağı ve zeytin çekirdeği kullanarak giysi ve aksesuar tasarlıyorum’, ‘Giysilerimi farklı malzemelerle süslüyorum’  konulu atölye çalışmaları da yürütülüyor.

6 hafta süreceği öğrenilen ‘Minik Eller Büyük İşler Sanat Tasarım ve Dokuma’ atölye çalışmalarının sonunda öğrencilerin Milas’ın kültürel öğesi olan halı hakkında farkındalıklarının artması, motifleri kodlayarak bilişsel gelişimlerine katkıda bulunulması ve kendi dokudukları halıları sergilemeleri planlanıyor.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla