Milas Çizgi Gazetesi

Belediye – MİTSO işbirliğinde… MİLAS’IN ÜRÜNLERİNE SAHİP ÇIKILACAK

Belediye – MİTSO işbirliğinde… MİLAS’IN ÜRÜNLERİNE SAHİP ÇIKILACAK
Süt Birliği
124 okundu Okundu
07 Eylül 2022 - 23:00
Süt Birliği

Milas Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası, ilçenin ürünlerine sahip çıkıp marka değeri kazandırmak için işbirliği yapacak. Ayrıca Milas’a özgü bazı ürünlere de coğrafi işaret kazandırılacak. İşbirliği kapsamında ayrıca Milas halılarının üretimi ile zeytin üreticilerine de destek sağlanacak.
Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Ziraat Mühendisi Süleyman Karatoprak, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret etti. Karatoprak ve Özer, Milas ürünlerine marka değeri kazandırılması için iki kurum arasında yapılacak işbirliği konularını değerlendirdiler. Görüşmede, yaklaşan zeytin hasat döneminde zeytin üreticilerine kasa desteği sağlanması, eskiden çok yaygın bir şekilde yapılan ve piyasada çok tutulan Ören susamı ekiminin yeniden yaygınlaştırılması ve Ören susamına marka değeri kazandırılarak coğrafi işaretinin alınması gibi konu başlıkları ele alındı. Görüşmede ayrıca coğrafi işaretli geleneksel Milas el halılarının üretiminin teşviki amacıyla halı dokuyucularına ücretsiz halı ipi sağlanması, dokunan halıların pazarlanması konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu.
Görüşmenin ardından bir açıklama yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “Milas’ın ürünlerine marka değeri kazandırılması, Milas’a özgü bazı ürünlere coğrafi işaret alınması için görüş alışverişinde bulunduk. Ayrıca yaklaşan zeytin hasadı döneminde zeytin ve zeytinyağı üretiminde kalitenin daha da arttırılması amacıyla üreticilere zeytin kasası sağlanması için Belediye ile işbirliği yapacağız. Milas halılarının dokunmasını özendirmek amacıyla halı üreticilerine MİTSO – Belediye işbirliğinde ücretsiz halı ipi vermeye devam edeceğiz. Bu şekilde dokunan halıların pazarlanmasına da destek olacağız” diye konuştu.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla