Milas Çizgi Gazetesi

BAŞKAN ADAYI ÇAYIRLI’DAN 31 MART DEĞERLENDİRMESİ

BAŞKAN ADAYI ÇAYIRLI’DAN 31 MART DEĞERLENDİRMESİ
Süt Birliği
150 okundu Okundu
26 Mart 2024 - 13:02
Süt Birliği

İYİ Parti Milas Belediye Başkan Adayı Mehmet Çayırlı, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere kısa bir süre kala yaklaşan seçimlerin geniş bir değerlendirmesini yaparak hem kendileri, hem de Milaslı seçmen açısından ne anlama geldiğini, gazetemize verdiği özel demeçle anlattı. Başkan Adayı Çayırlı; “Bu seçim, Milas’ın ve Milaslıların geleceği açısından son derece önem taşıyor. Bir yanda denenmişler, yıllardır bu kente hiçbir faydaları dokunmamış adaylar, diğer tarafta halkın gerçek ihtiyaçlarını, sorunlarını çözüme kavuşturacak projeleriyle seçmenin karşısına ilk kez çıkan bizler. Bu seçim rakibi sermaye olan, güçlüden yana değil; hizmetten yana olan Milaslıların seçimidir. 5 yılda verdiği her sözü yerine getirerek vatandaşın karşısına başı dik çıkacak, yeni nesil belediyecilikle vatandaşı buluşturacak bir anlayışın seçimi olacaktır” dedi.

İYİ Parti Milas Belediye Başkan Adayı Mehmet Çayırlı, Milas Çizgi Gazetesi’ne verdiği özel röportajda, Ocak ayından beri sahada yaptığı çalışmadan elde ettiği kazanımları, vatandaşın hizmetsizliğe olan isyanını, her seçim döneminde aynı isimlerin etrafında dönen Milas siyasetinin vatandaşta yarattığı olumsuzluğa vurgu yaptı.

Başkan Adayı Çayırlı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Milas siyasetinin son 35 yılına baktığınızda sadece bir dönem farklı bir ismi görüyorsunuz. 1989 yılından bu yana her dönem aday olarak Milaslıların karşısına çıkan bir isim, bugün yine Milaslı seçmenden yetki istiyor. 2 tam, bir yarım dönem belediye başkanlığı yapmış, sonra görevi yarım bırakarak milletvekili seçilmiş, son 10 yılda haktan ve ilçenin sorunlarından kopmuş fakat bugün tüm sorunları çözmesi için görevin kendisini çağırdığını söyleyen bir aday var karşımızda. Doğrusu hangi görev kendisini çağırıyor bilmiyoruz ancak 13,5 yılda yapamadığını 5 yılda yapmasını beklemek sanırım biraz hayalcilik olur.

Bir diğer aday ise 22 yıldır ülkeyi tek başına yöneten iktidarın temsilcisi olarak karşımızda. Daha önce 3 kez denemiş, hiçbirinde Milaslı seçmen yetki vermemiş. Şimdi 4’ncü kez vatandaşın karşısına çıkarak bu kez bana bir şans verin diyor. Bugün ne değişti de Milaslı seçmen seni tercih etsin? İktidarın gücü ile yerelin birleşmesiyle hizmetin geleceği yalanına artık vatandaş inanmıyor. Muhalefet partilerden belediye olup da vatandaşına hizmet ulaştıran birçok belediye var ülkemizde. Üstelik belediyelerin bütçesi nüfusuna göre kanunla belirlenirken 22 yılda verilmeyen hizmetlerin 5 yılda verilmesini ileri sürmek, vatandaşı kandırmaktan öteye gitmeyen boş laftır.

Asıl dikkat çekmek istediğim nokta ise her iki aday da maşallah harcadıkları seçim bütçesiyle, birbiriyle yarışıyor! 15-20 milyon seçim bütçesinin konuşulduğu bir ortamda, kazanmaları halinde alacakları maaş ile harcadıklarını geri nasıl alacaklar tam bir bilmece! Bir mali müşavir olarak ben dahil hiçbir hesap uzmanının içinden çıkamayacağı bu durumu izah etmek sanırım hiç kolay değil. Eğer Milas’a ve Milaslılara hizmet için kendi öz kaynaklarını feda ettiklerini söylüyorlarsa bu hiç inandırıcı değil.

DÜRÜST, ŞEFFAF VE İLKELİ SİYASET TEMEL İLKEMİZ…    

Yaklaşık 3 aydır sahada, vatandaşların arasındayız. Tutamayacağımız hiçbir sözü vermedik. Kimseye iş veya makam-mevki sözü vermedik. Bu kentte yaşayan tüm vatandaşlarımızla el ele, omuz omuza vererek, bu şehrin bugüne kadar alamadığı hizmetleri birlikte alarak çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlamayı vaat ettik.

Üreten, kazanan ve kazandıran bir yeni nesil belediyecilik anlayışını birlikte başaracak, modern, güvenli bir Milas’ı, güçlü ekonomisiyle geleceğe umutla bakan bir Milas’ın hayal olmadığını anlatıyoruz.

Görüştüğümüz, gittiğimiz her mahalledeki vatandaşımız belediye hizmetlerinden memnun olmadığını dile getiriyor. Seçim sonuçlarına bakılarak hizmet veren bir anlayışın yaptığı ayırımcılık hepimizin geleceği yok etti diye isyan eden vatandaşlarımıza; dürüst, şeffaf, ilkeli ve hesap veren, yerli-yabancı ayırımı yapmaksızın eşit hizmet sözünden başka bir vaatte bulunmadık.

LİYAKATİ ESAS ALDIK…

Bu şehirde doğdum, büyüdüm. Ömrümün sonuna kadar da bu şehirde yaşayacağım. En büyük servetim ailemdir. Eşim ve iki çocuğumla bugüne kadar mütevazi bir hayat sürdük. Onlara bırakacağım en büyük servet de dürüstlükten başka bir şey değildir. Keza meclis üyesi arkadaşlarım da aynı duygu ve düşünceleri paylaşıyor. Kazansak da, kaybetsek de vatandaşımıza en küçük bir kırgınlığımız olmayacak. Seçim sonuçlarına bakıp, kim oy vermiş, kim vermemiş demeyeceğiz. Hatayı, eksikliği kendimizde arayacağız.

SESSİZ ÇOĞUNLUĞUN, SAĞDUYUNUN TEMSİLCİSİ OLDUK.

İlk günden beri vatandaşın içinde olan biri olarak söylüyorum; gösterişten, şatafattan uzak duruşumuzla halkımızın takdirini kazandık. Kadın, erkek, yaşlı-genç demeden her vatandaşımıza samimiyetle yaklaştık. Sağ-sol, etnik köken ayırımı yapmadık. Bakın son iki yılda, 6 Şubat’ta meydana gelen ve hepimizin yüreğinde derin izler bırakan o büyük deprem felaketinin ardından ilçemize yerleşen vatandaşlarımız var. Bugüne kadar onları kimse görmedi, varlıklarından haberdar olmadılar ama biz onlara ‘yalnız değilsiniz’ diyerek tüm imkanlarımızı seferber ettik. Siyaset yapmadık, insan olduğumuzu, onların da Milas’ta yabancı değil, bu ülkenin fertleri olduklarını hissettirmeye çalıştık.

İne son birkaç yılda çeşitli nedenlerle ilçeye yerleşen vatandaşlarımıza bu kentle ilgili beklentilerini sorduk, görüşlerini aldık. Geçmişte hangi siyasi partiye oy verdiklerini, bu seçimde kime vereceklerini sormadık. ‘Önce insan’, ‘önce Milas’ dedik. Kamuoyu ile paylaştığımız birçok projemiz de bu görüşmelerde ortaya çıktı. Vatandaşın neye ihtiyacı olduğunu, en acil hangi sorunun çözülmesini istediklerini tespit ederek bugüne kadar çalışmalarımızı sürdürdük.

SON KARAR MİLASLILARINDIR…

31 Mart’ta yapılacak seçimler için son viraja girildi. Kalan süreyi de elimizden geldiği kadar çalışarak, vatandaşa kendimiz ve projelerimizi anlatarak geçireceğiz. Nihayet 31 Mart günü vatandaşımızın sandıkta vereceği karara, demokrasiye olan inancımız gereği saygı duyacağız.

Kampanya sürecinde öncelikle vatandaşlarımıza farkında olmadan rahatsızlık verdiysek özür diliyor, anlayışlarına sığınıyoruz. Bizi sabırla dinledikleri, gösterdikleri ilgi için de teşekkür ediyoruz.

Öte yandan bu kampanya sürecinde partimin il ve ilçe yöneticilerine, partimizin kadın ve gençlik kolları üyelerine, benimle birlikte yol yürüyen meclis üyesi aday arkadaşlarımıza, en büyük desteği veren sevgili eşime ve çocuklarıma, ailemin diğer fertlerine, yakın akrabalarıma ve tabiî ki her daim onlarla birlikte yaşamaktan onur ve gurur duyduğum Milaslı hemşehrilerime her şey için teşekkür ediyorum.”

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla