Milas Çizgi Gazetesi

YÖRÜK KÜLTÜRÜ TANITILDI

YÖRÜK KÜLTÜRÜ TANITILDI
Süt Birliği
92 okundu Okundu
25 Mart 2023 - 9:45
Süt Birliği

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği tarafından, Muğla Üniversitesi Milas Meslek Yüksek Okulu Tazelenme Üniversitesi öğrencilerine Yörük kültürü, Yörüklerin yaşam alanları ve Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği’nin faaliyetleri anlatılarak bilgilendirme yapıldı.

Eve kapanıp, dört duvar arasında kalmaktansa sosyal faaliyetlerle ve zihni dinç tutmak amacıyla bu üniversiteye gelen öğrencileri tebrik ederek bilgilendirmesine başlayan Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı ve Muğla Milletvekili aday adayı Mevlüt Kiriş; “Milas’ta bu üniversiteye ilginin fazlaca olduğunu ve kişiler eğitimin önemine göstermişlerdir. Okumanın ve bilgi sahibi olmanın yaşı olmadığını yedisinde de yetmişinde de aynı şekilde bilge ihtiyacı olduğunu bizlere göstermişlerdir. Yörük yürüyen Türk demektir. Orta Asya’dan göç eden Yörükler, Ergenekon dağını eriterek Anadolu’yu yurt edinmişlerdir. Birilerini tanımak amacıyla boyunlarına keyfiye denilen ve rengine gökkuşağının renginden alan bir örtüyü kullanmışlardır. Yörükler genelde suya yakın ve dağ yamaçlarına konaklamışlardır” diyerek ayrıca Yörüklerin beslenme alışkanlıklarını,  yaşam alanları olan çadırlarını ve son olarak göç şekillerini anlattı.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla