Milas Çizgi Gazetesi

YÖRÜK KÜLTÜRÜ, ŞÖLENLE YAŞATILACAK

YÖRÜK KÜLTÜRÜ, ŞÖLENLE YAŞATILACAK
Süt Birliği
296 okundu Okundu
08 Haziran 2023 - 22:16
Süt Birliği

Milas Yörük – Türkmen Kültür Derneği tarafından Türk Halk Müziği Gecesi, temsili Yörük Göçü ve Toy Gecesi düzenlenecek. Birçok etkinliğin yapılacağı gecede “deprem ve doğa olaylarına karşı yörüklerin tedbirleri” hakkında bilgilendirme de yapılacak.

 

Milas Yörük – Türkmen Kültür Derneği tarafından 12 – 13 Haziran’da gerçekleştirecek etkinliklerle asırlık değere sahip Yörük  geleneklerin yaşatılması hedefleniyor.

12 Haziran Pazartesi günü akşamı saat 21.00’de Milas Amfi Tiyatro’da Türk Halk Müziği Korosu ve Orkestrası eşliğinde Türk Halk Müziği Gecesi ile başlayacak etkinlikler, 13 Haziran Salı günü saat 14.00’te dernek binası önünden başlayarak yapılacak Temsili Yörük Göçü, akşamında ise Milas Amfi Tiyatro’da Toy Gecesi (Halk Oyunları Gecesi) ile sona erecek.

Gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında kısa bir bilgi veren Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş, “Yörüklerin deprem ve doğa olaylarına karşı aldıkları tedbirleri de ele alıp, paylaşacağımız güzel bir etkinlik planlıyoruz. Yörük kültürümüze sahip çıktığımız bu şölen havasındaki organizasyona tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.” dedi.

Girişlerin ücretsiz olacağı gecenin sunuculuğunu Gülay Yılmaz’ın yaparken, sipsi ustası İsmail Peynirci, Milas Yörük-Türkmen Derneği Türk Halk Müziği solo, koro ve saz ekibi, halk oyunları ekibi, Ezgi Sanat Merkezi yıldızlar halk oyunu ekibi, Sakarya Ortaokulu çok sesli çocuk korosu ve şef Beste Işıl Yılmaz, Muğla Yörük Obaları Derneği halk oyunu ekibi sahne alacak.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla