Milas Çizgi Gazetesi

YENİ YÖNETİM ZİYARETLERE BAŞLADI

YENİ YÖNETİM ZİYARETLERE BAŞLADI
Süt Birliği
266 okundu Okundu
07 Haziran 2023 - 14:05
Süt Birliği

Gerçekleştirilen olağan genel kurulun ardından geçtiğimiz günlerde ilk toplantısını yaparak görev dağılımını gerçekleştiren Milas Yörük Obaları Kültür Derneği yönetimi, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret turuna başladı.

 

Yapılan ziyaretlerde önümüzdeki günlerde düzenlenecek organizasyonlardan bahsedilerek, Türbe Ortaköy’de Yörük Toyu’na davet ettiler.

İLK ZİYARET, DERNEK ÜYESİ ÖZER’E…

Genel kurulda yeniden başkan seçilen Erkan Turgut ve yönetim kurulu üyesi Mustafa Ali Damgalı’nın yanı sıra Denetim Kurulu Başkanı Öğr. Üyesi Mehmet Günlük tarafından yapılan ziyaret turu, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile başladı. Kısa bir süre dernek üyesi de olan Özer’in öncülüğünde Milas Zeytin ve Zeytinyağının son yıllarda büyük bir ivme kazandığını ve alınan coğrafi işaret ile Milas zeytinyağının dünya mutfağına girmeye başladığına dikkat çeken Dernek Başkanı Erkan Turgut; “Başta siz olmak üzere tüm meclis üyelerine ve emeği geçen herkese Milas adına bir kez daha teşekkür ediyoruz. Tüm dünyayı kasıp kavuran pandemi sürecinde tarımsal ürünlerin önemi bir kez daha anlaşılırken, Milaslı zeytin üreticilerinin yüzünü güldüren bu gelişme, hem üreticiye ekonomik katkı, hem de ilçenin tanıtımına katkı sunmuştur. Zeytinyağımızın ardından başka ürünlere de coğrafi işaret alma gayretlerinizi takdirle karşılıyor, sizlere başarılar diliyor ve çabalarınız için teşekkür ediyoruz” diyerek derneğin yeni dönemdeki faaliyetlerine yönelik bilgilendirmede bulundu.

Ziyaret için teşekkür eden MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ise genel kurulun ardından oluşan yeni yönetime başarılar dileyerek; “İlçemizdeki tüm kurum ve kuruluşlar, belediyemiz, oda ve derneklerimiz kısaca herkes ilçenin gelişmesi, tüm dünyanın tanıdığı bir kent olması için elinden geleni yapıyor. Kimi zaman birlikte, kimi zaman herkes kendi alanında çalışmaları yürütüyor. Gelinen noktada Milas olarak çok ciddi mesafe alındı ancak bunun yeterli görmüyor ve daha fazlası için uğraşıyoruz.

Sizin de dernek olarak faaliyetlerinizi, geçmişten günümüze ve geleceğe taşınmaya çalışılan Yörük Kültürü’nü yayma çalışmalarını gönülden destekliyoruz. İlçenin sosyal alandaki gelişmesine katkı sunulan bu faaliyetler için bizler de sizlere teşekkür ediyor, MİTSO olarak her türlü desteğe hazır olduğumuzu bilmenizi istiyoruz” dedi.

KÜÇÜK ESNAFIN SORUNLARI YİNE GÜNDEMDE…

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in ardından Milas Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özay Sabancı’yı ziyaret eden Milas Yörük Obaları Kültür Derneği yönetimi, Oda Başkanı ile ilçe genelindeki küçük esnafın sorunlarını konuştu.

Her geçen gün sayıları artan zincir mağazalar, internet üzerinden yapılan alışverişle iyice satış gücü zayıflayan küçük esnafın artık rutin giderlerini bile karşılayamaz durumda olduğunu belirten Oda Başkanı Özay Sabancı; “Bir yandan yerelde bizler, bir yandan da genel başkanımız Bendevi Palandöken, ülke genelindeki tüm küçük esnafın sorunlarını gündemde tutmaya ve bakanlık düzeyinde çözüm aramaya devam ediyoruz.

Kirasını, elektrik-su-vergi ve sosyal güvenlik primlerini karşılayamaz duruma gelen küçük esnaf, bir yandan da her geçen azalan sermayesini ayakta tutmaya çalışıyor. Seçimler geride kaldı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve oluşan yeni kabine, elbette ülkenin içerideki ve dışarıdaki sorunlarını çözmeye gayret edeceklerdir. Çiftçiyi, sanayiciyi daha fazla üretmesi için teşvik ederken, tüketici konumundaki vatandaşının da alım gücünü arttırmanın yoluna bakacaklardır. Umarım her şey yolunda gider ve halkımız arzu edilen refah seviyesine en kısa zamanda ulaşır. Aynı gemide olduğumuz gerçeğinden uzaklaşmadan cumhuriyetimizin 100’ncü yılında Türkiye olarak hedeflerimize ulaşmamız kaçınılmaz bir zorunluluktur. Aksi durumda çiftçi tarladan, küçük esnaf da işyerini kapatarak ülke ekonomisine sağladığı katkıdan uzaklaşır” diyerek bir kez daha Milaslılardan küçük esnafa sahip çıkmasını istedi.

SON ZİYARET KYK MÜDÜRÜ ACARSOY’A…

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği Başkanı Turgut ve arkadaşları ziyaret turunu Milas Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Serkan Acarsoy ile noktaladı.

Bugüne kadar derneğin tüm faaliyetlerine destek olan Acarsoy’a teşekkür eden dernek yöneticileri, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen deprem sonrası ilçemize gelerek yurtta misafir edilen depremzedelere de bir kez daha geçmiş olsun dilekleri iletilerek, kurum yöneticileri ve personele, ilçemiz adına sergilenen misafirperverlik için teşekkür edildi.

Dernek Başkanı Turgut ve arkadaşları gerçekleşen ziyaretlerde, 9 Temmuz’da Türbe Ortaköy’de düzenlenecek Yörük Toyu’na, ziyaret edilen yöneticiler başta olmak üzere tüm Milas halkını davet ettiler.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla