Milas Çizgi Gazetesi

YATAĞAN FESTİVALLE COŞTU…

YATAĞAN FESTİVALLE COŞTU…
Süt Birliği
1.267 okundu Okundu
28 Haziran 2022 - 8:00
Süt Birliği

Yatağan Belediyesi Uluslararası Gençlik, Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi… Hafta başı görkemli bir açılışla başlayan Festival, 2. günde Marmaris’te meydana gelen yangınla bazı etkinlikleri iptal edildiyse de, yangınların son bulmasıyla son 4 gününde bir birinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı… Konserlerle gençlere yaşattığı coşkunun yanı sıra uluslararası halk oyunları gösterileriyle de Yatağan’a renk kattı…

Yatağan Belediyesi tarafından Uluslararası Gençlik, Kültür ve Sanat Festivali’nin ilki 21-26 Haziran tarihlerinde düzenlendi… 26 Haziran tarihinde Kaya Köstepen Şehir Stadı’nda Kıraç konseri ile sona eren festival her gün ayrı bir coşkuyla gerçekleşti. Festival coşkusu Yatağan’ın her köşesinde hissedilirken şenlikler panayırlarla da bölgeye canlılık getirdi.

Etkinlikler kapsamında 22 Haziran’da yapılması planlanan Yatağan Müzisyenleri Pop Konseri Marmaris Orman Yangını nedeniyle ileri bir tarihe ertelenirken, Arnavutluk, Gürcistan ve Bulgaristan Halk Oyunları ekipleri gösterileri ile renk kattığı festival, Geleneksel Türk Tiyatrosu Karagözün Cehaleti ve Şehit Engin Yalçın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anasınıfı Minik Kalpler Sınıfı öğrencilerinin Anadolu Ateşi Dans Gösterileri, Kolpa ve finalde Kıraç Konseriyle son buldu…

Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, “Pandemiyle birlikte sosyal ve kültürel etkinliklerimize ara vermek zorunda kaldık. Şartların iyileşmesiyle birlikte 6 gün süren bir festival hazırladık. Halk oyunları gösterileri, tiyatro ve konserlerle taçlandırdığımız festivalimize ilgi ve halkımızın mutluluğu bizleri mutlu etti.

Festivalimizin düzenlenmesinde katkı ve desteklerinden dolayı başta Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy olmak üzere herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Başkan Yardımcıları İsmail Kaya ve Ahmet Yunus Tuna ile Belediye Meclisi Üyeleri, Uluslararası Gençlik, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Kaya Köstepen Şehir Stadyumumuzda düzenlenen Kıraç tarafından gerçekleştirilen halk konserini, Kaymakam Vekili Oray Güven, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Gültekin Akça, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, MHP İlçe Başkanı Arif Güldürüm ve Yatağan Halkının yanı sıra çevre ilçelerden katılan seyirciler birlikte izlediler.

Kaymakam Vekili Oray Güven, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, MHP İlçe Başkanı Arif Güldürüm tarafından, konser hatırası olarak Kıraç ve organizasyon firması temsilcilerine plaket sunulurken, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz’ün eşi Ümmühan Toksöz tarafından Kıraç’a çiçek verildi…

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla