Milas Çizgi Gazetesi

UZUN, BODRUM’DA İŞ İNSANLARIYLA BULUŞTU

UZUN, BODRUM’DA İŞ İNSANLARIYLA BULUŞTU
Süt Birliği
71 okundu Okundu
20 Nisan 2023 - 0:15
Süt Birliği

CHP Muğla Milletvekili Adayı Av. Cumhur Uzun “Son dönemde merkezi yönetim anlayışının tek adam rejimi anlayışına dönüştürülmüş olmasının yarattığı sorunları, her anımızda, her hücremizde ve iliklerimize kadar yaşıyoruz” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Adayı Av. Cumhur Uzun saha çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Bodrum ilçesinde Bodrum Ticaret Odası üyeleriyle bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda, CHP Muğla Milletvekili adayları Süreyya Öneş Derici ve Mehmet Demir’in yanı sıra, İYİ Parti Muğla Milletvekili adayları Prof. Dr. Metin Ergun ve Mehmet Tosun da hazır bulundu.

Burada bir konuşma yapan CHP Muğla 1. sıra Milletvekili Adayı Avukat Cumhur Uzun, şu anda ülkede yaşanan bütün sorunların temelinde merkezi yönetim anlayışının egemen kılınmasının sonuçlarından doğan sıkıntıların yaşanıyor olması olduğunu ve temel sorunun bu olduğuna vurgu yaptı.

“Son dönemde merkezi yönetim anlayışının, tek adam rejimi anlayışına dönüştürülmüş olmasının  her anımıza, her hücremize ve iliklerimize kadar yansımasını yaşıyoruz” diyen Av. Cumhur Uzun, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı seçimi ile, eğer biz bu rejime ve bu anlayışa tekrar güç veren bir seçim sonucu yaratırsak, test edilmiş beş yıllık bir tek adam rejiminin bundan sonra buradan aldığı güç ile daha neler yapabileceğini görecek ve bu günümüzüde mumla arayacağız. Bu nedenle, değişimi mutlaka ve mutlaka sağlamalıyız ki, bu tür anlayışı onaylamadığımızı gösterelim  ve hak ettiğimiz daha demokratik bir yönetim biçiminin oluşturulmasını sağlayalım”

İçinde bulunduğumuz sorunların, bu kadar büyük bir coğrafyayı tek bir noktadan ve merkezden yönetme anlayışı olduğuna işaret eden Avukat Cumhur Uzun, “Bu kötü anlayış ve yönetim biçiminin çaresinin dünyada çözümü bulunmuş ve çare demokratik ülkelerde, demokrasi anlayışı içinde yerine oturmuş durumdadır. Bu sorunlar dünyada Adem-i merkeziyet diye tanımlanan yerinden yönetim unsurlarının güçlendirilmesi ile çözülmüştür. Gücü elinde bulunduranın hükmedebilme kolaylığına sığınarak ve iktidarını güçlendirmek için halen mevcut olan yerel yönetim anlayışlarını da merkeze çekerek, merkezde de tek bir kişiye bağlayarak, hatta eskiden bakanlar kurulu yetkisinde bulunan konuları da Cumhurbaşkanlığı ve ona bağlı ofislere aktarmış, gücü elinde bulunduranın daha güçlü olması ve istediği gibi yönettiği bir anlayış yaratmıştır. Biz bakanlar kurulu dönemindeki süreçte bile adem-i merkeziyeti daha da güçlendirmek gerektiğini iddia ederken, bundan daha geri adımlarla merkezi yönetimi güçlendiren bir anlayışla karşılaştık. Buna mecbur ve mahkum değiliz. Bu anti demokratik yöntemden derhal kurtulmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Sözlerine, “Biz bu anlayışı değiştirmek için hazırız. Buna ilişkin tüm hazırlıklarımız tamam. İktidara belki de bu kadar hazır olduğumuz bir başka dönem olmadı” şeklinde devam eden CHP Adayı Av. Uzun, 2 bin 300’den fazla maddeden oluşan çözüm planlarının hazır olduğunu belirti. Av. Cumhur Uzun, “Bugünkü iktidara sorsanız onlar sadece Cumhurbaşkanı ne derse o olur diye bir tabloyla karşımızda dururken, bizim ise 2 bin 300 maddelik neyi nerede yapacağımızı gösteren ortak politikalar mutabakat metni içinde çözümlerimiz hazır durmaktadır. Bu metin içinde merkeziyetçi yönetim anlayışının adem-i merkeziyetçiliğe dönüştürülmesi suretiyle yerel yönetimlerin güçlendirilmesinin tüm ayrıntıları yer almaktadır. Bunun iktidarımızda hayata geçmesi halinde yereldeki tüm problemlerin çözüleceğini biliyoruz. Bize oylarınızla destek olduğunuzda, sizlerden aldığımız güç ve bilgiler ışığında yaşanan sorunların çözümleri için parlamentoda nefesim yettiğince sözcünüz olacağım” dedi.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla