Milas Çizgi Gazetesi

TMMOB’DAN CHP’YE 1 MAYIS TEPKİSİ

TMMOB’DAN CHP’YE 1 MAYIS TEPKİSİ
Süt Birliği
67 okundu Okundu
03 Mayıs 2023 - 12:02
Süt Birliği

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda kutlamalarında geleneğe uymayan durumlar yaşandığını ifade eden TMMOB Muğla İl Koordinasyon Kurulu, adaletsizliklere ilişkin basın açıklaması yayımladı.

 

1 Mayıs kutlamasında protokol ya da hiyerarşinin söz konusu olmadığını kaydeden TMMOB Muğla İl Koordinasyon Kurulu, TMMOB’un davet anonsunda, Büyükşehir Belediye Başkanı önderliğinde CHP grubunun kortej sıralamasını bozarak, tören alanının başka bir kapısını açtırarak içeriye CHP bayraklarını sallayarak ve kendi sloganlarını atarak girdiklerini açıkladı.

TMMOB Muğla İl Koordinasyon Kurulu’nca yapılan açıklamada, “Maalesef ki bu yıl Muğla’mızda ve ‘baharı beklerken’ büyük bir heyecan ile katıldığımız kutlama etkinliğinde, 1 Mayıs kutlama geleneğine asla uymayan bir durumla karşılaşmanın üzüntüsünü yaşamaktayız” denildi.

TMMOB Muğla İl Koordinasyon Kurulu’nca yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Biz TMMOB mensupları bilim ve teknik konusundaki donanımlarımızı örgütlü bir şekilde kamusal faydalar için kullanmayı kendine görev edinmiş mühendis ve mimarların oluşturduğu bir birliğiz.

Toplumun optimum faydaları için harcadığımız çaba kadar, örgüt mensuplarımızın ve bilim teknik adına emek veren, alın teri döken her emekçinin de her zaman büyük bir dayanışma içerisinde destekçisi ve savunucusu olduk.

1 Mayıs İşçi Bayramı; tam anlamı ile ‘Birlik,Dayanışma ve Mücadele Günü’ Yıllardır İşçiyi, emeği, alın terini savunan; Zeytinlikleri, ormanları, kıyıları, kentleri koruyan, Eşitlik, özgürlük, demokrasi ve adalet mücadelesi veren TMMOB örgütümüzün tüm yurtta en büyük bileşenlerinden biri olarak katıldığı ve kutladığı bir gündür.

1 Mayıs kutlaması geleneğinde, haftalar öncesinden oluşturulmuş bir tertip komitesi vardır ve onlar kutlama programını belirlerler. Genel olarak bir kortej oluşturulur ve bu kortej sıralamasında öncelikle işçi sendikaları ve sivil toplum örgütleri yer alır. Ardından da katılmayı isteyen siyasi partiler vs. 1 Mayıs kutlamasında protokol ya da hiyerarşi söz konusu değildir.

Maalesef ki bu yıl Muğla’mızda ve ‘baharı beklerken’ büyük bir heyecan ile katıldığımız kutlama etkinliğinde, 1 Mayıs kutlama geleneğine asla uymayan bir durumla karşılaşmanın üzüntüsünü yaşamaktayız.

“ADALETSİZLİK OLARAK GÖRÜYORUZ”

1 Mayıs kortejinin tören alanına girdiği sıralama içinde TMMOB’un davet anonsunda pankartlarımızı açıp tören alanına girerken, sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız önderliğinde CHP grubu, kortej sıralamasını bozarak, tören alanının başka bir kapısını açtırarak içeriye CHP bayraklarını sallayarak ve kendi sloganlarını atarak girmeleri; sadece örgütümüz TMMOB’a karşı bir saygısızlık değil; tamamen 1 Mayıs tertip komitesinin organizasyonunu ve 1 Mayıs geleneğini hiçe sayan, yerel erk gösterisi çabası ve adeta tören yerinin mekansal sahipçisi edası ile aslında katılım gösteren tüm sivil toplum örgütlerine saygısızlık; ve hatta arkalarımızda yer alan diğer siyasi parti gruplarına yapılmış bir adaletsizlik olarak görüyoruz.

“KENDİLERİNİ KINADIĞIMIZI BİLDİRİRİZ”

Bu bağlamda; 1 Mayıs gibi emeğin, emekçinin, işçinin savunulduğu; hak, hukuk ,adalet sözcüklerinin tekrarlandığı; eşitliğin, dayanışmanın, halk dayanışmasının duyurulması için tüm örgüt mensuplarımız ve katılımcıların seslerimizi Muğla’mızın sokaklarından herkese haykırmak için yürüdüğümüz bu günde; TMMOB Muğla İl Koordinasyon Kurulu olarak bize bugün bunları yaşatanları; ‘halkçılık’ , ‘sosyal demokratlık’ gibi kavramları tekrar sorgulamaya davet ediyoruz. Kişisel siyasi hırslar ile hareket etmek yerine, sadece 1 Mayıs’larda değil; her daim öncelikle dayanışmayı içselleştirmek gerektiğini belirtir, TMMOB Muğla İl Koordinasyon Kurulu olarak bugün yaşananlar ile ilgili kendilerini kınadığımızı bildiririz.”

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla