Milas Çizgi Gazetesi

TGF’DEN MEDYA RAPORU

TGF’DEN MEDYA RAPORU
Süt Birliği
102 okundu Okundu
09 Haziran 2023 - 16:58
Süt Birliği

– AMAÇ, BASININ SORUNLARINI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ GÜNDEME TAŞIMAK

 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, TGF olarak basının sorunlarına yönelik olarak medya raporu hazırlayacaklarını ve bu raporu tüm Türkiye’nin gündemine taşıyacaklarını söyledi.

TGF Yönetim kurulu, Ankara’daki genel merkezinde toplandı. Yeni basın yasası ve medyanın yaşadığı sorunların tartışıldığı toplantıda ileriki süreçle ilgili yol haritası görüşüldü.

Toplantıdan sonra bir açıklama yapan Genel Başkan Yılmaz Karaca, “Yeni basın yasası ve son dönemde yaşananlar, Anadolu basınının yok oluşunun bir işaretidir. Basın yok edilmek isteniyor. Sadece gazeteler değil, televizyon, radyo ve internet gazeteleri de büyük sıkıntılar yaşıyor. Yeni yasa ile istihdam sağlanması amaçlandı ama öyle olmadı. Özellikle kadro sayılarıyla ilgili büyük şikayetler ve haksızlıklar var. Basın kartlarında yaşanan mağduriyetler de her geçen gün daha fazla artıyor. TGF olarak tüm bu sorunları ve bu sorunların çözümüne ilişkin önerilerimizi hem ilgili yerlere hem de kamuoyu ile paylaşacağız. Önümüzdeki günlerde bu konulara ilişkin ayrıntılı bir rapor hazırlayacağız. Bu raporu da Cumhurbaşkanlığı İletişim ve Basın İlan Kurumu başta olmak üzere siyasi partiler, milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları ile paylaşarak gündeme taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Toplantıya Genel Başkan Yılmaz Karaca’nın yanı sıra Genel Sekreter Bayram Ekici, Genel Başkan Yardımcıları Levent Altun, R. Kaya Tepe, Necmi Işıksal, Mehmet Aydın, Mali Sayman Derya Akbıyık, Genel Sekreter Yardımcısı Ercihan Çakmak, yönetim kurulu üyeleri Sezai Matur, Alaattin Yakın, İbrahim Akkaya ve Mustafa Güral yer aldı.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla