Milas Çizgi Gazetesi

“SU EĞİTİMİ VE FARKINDALIK, İŞBİRLİKLERİ, ORTAKLIKLAR, SU VE UZAY..”

“SU EĞİTİMİ VE FARKINDALIK, İŞBİRLİKLERİ, ORTAKLIKLAR, SU VE UZAY..”
Süt Birliği
Ahmet ŞenolTÜM YAZILARI
150 okundu Okundu
29 Mart 2024 - 9:31
Süt Birliği

Su konusunda farkındalık ve bilinçlilik yaratma   ve   Su eğitimi programları geliştirip, suyun önemini vurgulayarak, su kaynaklarının korunması için toplum bilgilendirilip, eğitilmelidir.

Su konusundaki zorlukların üstesinden gelinmesi için ulusal, bölgesel ve küresel düzeyde iş birliği ile çok taraflılık yaklaşımı ile bu iş birliklerinin yaygınlaştırılması teşvik edilmelidir.

Uluslararası kuruluşlar, devletler, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yapılarak oluşturulacak ortaklıklar ile ortak çözümler bulunmalıdır.

Risk yönetimi yaklaşımıyla su ile ilgili afetlere ve krizlere karşı alınacak tedbirler ile hazırlıklı olmayı ve kriz durumlarında ise etkili müdahaleler gerçekleştirilmeli planlanıp desteklenmelidir.

Deprem, kuraklık, seller, su baskınları, kirlilik ve salgın hastalıklar gibi acil durumlarla mücadele etmek için ulusal, bölgesel ve küresel ölçekte dayanıklılık stratejiler geliştirilmelidir.

Su hakkında daha fazla şey öğrenmek için gözlerimizi uzaya doğru çevirdiğimizde, ilginç bağlantılar ve gizemli keşifler ortaya çıkar. Uzay araştırmaları, suyun evrende daha geniş bir dağılıma sahip olduğunu ve uzaydaki diğer gökcisimlerinde de hayatın olabileceği ihtimalini ortaya koymaktadır. Uzay seyahatleri ve keşifleri için su, hayatta kalma ve yakıt kaynağı olarak kritik bir rol oynamaktadır. Bu çerçevede dünya için dünya dışı ortamlar için su ile ilgili çalışmalara ortak olunmalıdır.

Sonuç olarak; Su kaynaklarının koruma ve kullanma dengesi gözetilerek sürdürülebilir yönetimi için, su konusundaki teknik, idari ve hukuki eksiklikleri gidermek, suyun etkin ve verimli kullanılması ile su kaynaklarının korunması ile ilgili farkındalığı artırmak, eğitimi, bilgi paylaşımını ve teknolojik iyileştirmeyi teşvik etmek ve su politikalarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi çalışmalarında etkin bir şekilde yer almak için çaba gösterilmelidir.

Suyun en temel insan hakkı olduğunu savunarak ve su kaynaklarının gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılmasını sağlamak için çalışılmalıdır. Su konusundaki sorunları tüm dünya insanları ile birlikte çözmek üzere gerekli altyapının oluşturulması ve işbirlikleri yoluyla ortaklıkların geliştirilmesi için gayret gösterilmeli ve suyun sürdürülebilir bir yaklaşımla, günümüzde olduğu kadar gelecekte de uzayda da tüm canlılar için erişilebilir olması sağlanmalıdır.

Not: Günümüzde su ile ilgili hususlarda, suyun önemini ve sürdürülebilir su kaynaklarının, küresel boyutta korunmasını savunan, insan onuruna, hayatına yakışır bir yaşam sürdürmek, tüm canlıların temiz ve güvenli suya erişiminin sağlanması amacını gerçekleştirmek üzere merkezi Ankara’da kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu, Uluslararası Su Elçileri Federasyonu (USEF), çalışmalarını dikkatlice ve kapsamlı bir şekilde sürdürmektedir.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla