Milas Çizgi Gazetesi

“SIKINTILARI ÇÖZMEK İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ”

“SIKINTILARI ÇÖZMEK İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ”
Süt Birliği
250 okundu Okundu
09 Nisan 2024 - 9:31
Süt Birliği

Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurol Paskal, “Son yıllarda dünyada ve ülkemizde yaşadığımız olağan ve olağan dışı gelişmelerle ekonomik ve sosyal yaşamımızda olumsuzluklar yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz” diyerek özetlediği meslek grubunun sorunlarının çözümü için çaba sarf ettiklerini belirtti ve ekledi; “kurumumuzu ileriye taşıyarak sizlerin çalışma şartlarınızı iyileştirmenin ana görevimiz olduğunu belirtmek isterim.”

Son yıllarda dünyada ve ülkemizde yaşadığımız olağan ve olağan dışı gelişmelerle ekonomik ve sosyal yaşamımızda olumsuzluklar yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz” diyen Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurol Paskal, yaptığı yazılı açıklama ile yaşanan süreçleri ve meslek grubuna bağlı sektörleri madde madde sıkıntılarını özetleyerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Esnafın bayramının da kutlayan Başkan Paskal açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Son yıllarda dünyada ve ülkemizde yaşadığımız olağan ve olağan dışı gelişmelerle ekonomik ve sosyal yaşamımızda olumsuzluklar yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Covıd19 salgınının olduğu pandemi dönemi, depremler, ekonomik sıkıntılar ve esnafımızla ilgili sistem değişiklikleri bizlere zaman zaman zor anlar yaşatmıştır.

Bütün bunlara rağmen sizlerin desteği ile odamız bu zorlukları hafifletmek için yerel ve merkezi yönetim temsilcileri ile ilgili kurumlar nezdinde çalışmalarını sürekli kılmış ve hala devam etmektedir.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı ilgili Bakanlıklarımızın ilgili daireleri, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ve TESKİ Yönetiminde bulunduğumuz Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifleri Bölge ve Merkez Birliği ile yaptığımız istişarelerde;

Toplu taşımanın; Başta ücretsiz taşıma olmak üzere Muğla Büyükşehir Belediyesi UKOME ile ilgili çalışmalarda, temel girdilerden olan akaryakıttaki ve araç alımındaki OTV muafiyeti ile ilgili/Büyükşehir olmadan önceki güzergahlarının müktesap hak olması, Bodrum otogar sorunu, araç yaşları ortaklıkların sonlandırılması vb. konulardaki sorunların yerel ve merkezi yönetimdeki ilgili kurumlardaki süreci takip edilmektedir.

Ticari taksilerde; kademe sisteminin kaldırılması, takılması zorunlu olan kamera, araç alımlarındaki ÖTV muafiyeti, tarife zamları, durak yerlerinin güncellenmesi, yeni durakların tahsisi vb. sorunlar takip edilmekte ve 31 Mart 2024 sonrası yeni seçilen yerel yöneticilerle görüşmelerimiz yapılmakta ve çözümleri tarafımızdan takip edilmektedir.

Servisçi esnafımızın; taşımalı eğitim, çalışma izin belgesi/güzergâh belgesi, fiyat tarifeleriyle ilgili bütün detaylar tarafımızca takip edilmektedir.

Kamyoncu esnafımızın; Yetki belgesi, yetki belgelerinin devri, takograf ile ilgili (Özellikle dinlenme süreleri) sorunları ülke geneli nakliye birim fiyatlarının düzenlenmesi.

Deniz ve iç deniz su yolu taşımacılığı yapan tekneci esnaflarımızın; Kayıt dışı korsan taşımacılıkla mücadele, teknelerin plakalandırılması, Sahil Güvenlik Liman Başkanlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile ilgili sorunların çözümü aralıksız olarak tarafımızca takip edilmektedir.

Galerici esnafımızın; Yetki belgesi, galeri siteleriyle ilgili yetkili kurumlarla olan talep ve sorunları hakkında işlem takibi ve sonlandırılması çalışmalarımız devam etmektedir.

Esnafımızın devlet destekli işletme kredilerine kolay ulaşmasını sağlamak için yönetiminde bulunduğum Milas Esnaf Kefalet Kooperatifi Aydın Muğla Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifleri 3. Bölge Birliği ve TESKOMB ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte ve kesintisiz devam edecektir. Bu sıkıntıları sizlerin de desteğiyle çözmek için çaba sarf ediyoruz.

Şahsım; sizlerin verdiği yetki ile Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı olarak sizleri temsil görevimizi icra ederken biliyoruz ki kişilerin önemli olmadığını kurumumuzun ve camiamızın önemli olduğunu, kurumumuzu ileriye taşıyarak sizlerin çalışma şartlarınızı iyileştirmenin ana görevimiz olduğunu belirtmek isterim.

Bu duygularla Ramazan Bayramınızı kutlar mutlu huzurlu ve sağlıklı günler dilerim.”

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla