Milas Çizgi Gazetesi

“SADECE SEÇİM DEĞİL, MEMLEKETİN ONUR MÜCADELESİ”

“SADECE SEÇİM DEĞİL, MEMLEKETİN ONUR MÜCADELESİ”
Süt Birliği
89 okundu Okundu
12 Mayıs 2023 - 0:32
Süt Birliği

Türkiye İşçi Partisi Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Aslantuğ bölge çalışmalarının yanı sıra ekranlarda da katıldığı programlar ve sosyal medya paylaşımları ile seçmene ulaşmaya çalışıyor. Bu kapsamda son olarak twiter hesabından yayınladığı bir video ile seçmenine seslenen Aslantuğ, “Sadece seçime değil, memleketin onur mücadelesinin oylanacağı sabaha 3 gün kaldı” dedi…

Türkiye 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçimlere odaklandı. Seçimlere sayılı günler kala adayların seçim çalışmalarında da sona yaklaşıldı. Çalışmalarına bir süredir televizyon ekranlarında devam eden Türkiye İşçi Partisi Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Aslantuğ, son olarak seçmenlerine twiter hesabından yayınladığı video mesajla seslendi.

“Buradan Söylemek İstediğim Sözcüklerim Var”
“Sevgili Dostlar,

Sadece seçime değil, memleketin onur mücadelesinin oylanacağı sabaha 3 gün kaldı. Bu mühürlü zaman için insiyatif alan, elini taşın altına koyan gönüllerle birlikteyim ve bizzat buradan söylemek istediğim sözcüklerim var;” diyen Mehmet Aslantuğ, “çünkü saklayamam çünkü esirgeyemem çünkü borçluyum, bilirim. Sorulmuş sorulmamış bütün sorulara, tüm haklara özgürlüklere ve meraklara elbette bilmek isteyene güvenmek isteyene velhasıl kendini teslim etmeye hazır bütün niyetlere gönül kapım üzerinden borçluyum. Hatta yalanlara, korkulara, kıskançlıklara, arsızlığa, hırsızlığa bile borcum var. Siyaset gereği değil üstelik, haysiyet gereği. Kendimi bildiğimden beridir öğrendiğim ne varsa o yüzden. Öyleyse yine ve yeniden ödeyelim” dediği açıklamasını şu sözlerle sürdürdü..

“40 yıldır alın terinden başka kazancım olmadı”

Bak sevgili kardeşim ister gönül ver oy ver, ister gönül koy boşver. İstersen karnın kapkara kalsın. Bil ki kimsenin kursağına uzanmadım, 40 yıldır alın terinden başka kazancım olmadı. Üstelik şu ya da bu nedenle aktör olarak reddettiğim paranın toplamı kabul ettiklerimin en az on katıydı. Değil tüyü bitmemiş yetim hakkı yemek göz dikmeyi bile düşünmeyen bir hayat kurmaya çalıştım bir çoğumuz gibi ya da bazılarımız gibi. Ve 30 yıldır ezeli ebedi sevgili Arzumla zihnen ve bedenen emek verip ter döküp çalıştık. Yalanlara saklanan bir yalımız falan olmadı sandığın gibi. Olanların namuslusuyla bir derdimde yok zaten.

“Bu memleketi soyanların dününe bu gününe bakacaksın, bize değil.”

Bizim iki evimiz oldu. Biri kışlık biri yazlık. İkisini de 30 yıldır ayakta tutmaya çalıştığım “Sıcak Saatler” gibi işler için çattığım atölyemin “Aşkın İkinci Yarısı” adlı bir filminden kaynaklı banka borçları için sattık. Çünkü ne devletten ne de sermayeden bir kuruş talep ederek yola çıkmamıştık. Hayallerimiz de oldu, helalinden ödeyecek cesaretimizde. Yat dediğine gelirsek, o yat dediğin şey bir yelkenli tekne. Adı “Sevgili”. 25 yaşında. Yani AKP’den daha yaşlı. Kendini sattırıp daha daha büyüğüne tamah eden bir sahibi olmadı zaten. Büyütmekten muradımız evlattı, sadece evladımızı büyüttü. Banka kredisi ve taksitle alındığında da şimdi şu anda da düzgün planlanmış bir muhitte 4+1 çapında bir evden daha pahalıya malolmadı ve her yanı sularla çevrili bu kadim topraklarda sadece ay yıldız bayrakla dolaştı. Velhasıl çok merak ediyorsan bu memleketi soyanların dününe bu gününe bakacaksın, bize değil.

“Bizim sevdamız karşılıksızdır”
Ve sevgili Muğla güzel Muğla

Sadece deniziyle değil, ormanı vadisi ovasıyla, gönlümüze memleket gibi nakşetmiş muhteşem diyar. Bil ki oy versen onaylasan da, oylamasan yok saysan da sahip çıksan da çıkmasan da ben senin için bir aktör evlat, bir yönetmen ağabey olarak ve dağların ve ovaların ve köylerin ve koyların için elimden geleni zaten yaparım. Bizim sevdamız karşılıksızdır annem, bizi böyle büyüttüler iyi ki de öyle büyüttüler.
Yüreğimin sıkıştığı esaslı bir yere aşkımızın girdiği sınava gelirsek eğer bak oraya dairde söyleyeceğim şudur, bir tek sebebi var; bu ülke ve bu hayat için dertlendikçe sevgili Yılmaz Odabaşının şiiri Suavinin enfes yorumunda dinlediğimiz şarkının söylediği gibidir herşey. En çok aşk bu nedenle bize küser, yaşama sevincini cıvıltısını kaybettiğimiz içindir ve kimsenin de bir suçu yoktur. ‘Yani kaldık kırık bardaklar gibidir’ hepsi bu. Varsın öyle olsun. Memleketi onarmak için yüreği çarpanların aşklarını da onarmaya güçleri yeter elbet kim bilir. Yeter ki yarınları güzel olsun bu güzel memleketimizin. Sevgi, saygı ve muhabbetle.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla