Milas Çizgi Gazetesi

OY VE ÖTESİ 2. TURDA DA SANDIK BAŞINDA

OY VE ÖTESİ 2. TURDA DA SANDIK BAŞINDA
Süt Birliği
67 okundu Okundu
23 Mayıs 2023 - 14:04
Süt Birliği

Oy ve Ötesi Muğla İl Sorumlusu Mesut Durgeç, il genelindeki basın kuruluşlarına yazılı bir açıklama göndererek 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimlerinde ilk kez kullanılacak olan OCR (Optik Karakter Tanıma) teknolojisi ile her sandıktan tutanak görüntüsü elde ederek, YSK sonuçlarına referans veri oluşturabileceğine dikkat çekerek; “Her seçim dönemine biriktirdiğimiz ve artan tecrübemizle hazırlanıyoruz. Bu seçimlere de aylar öncesinden yenilenerek hazırlandık. 3 aşamadan oluşan çalışmalarımızın ilki eğitimlerimiz. Siyasi söylemlerden uzak ve hukuk temelinde hazırlanan eğitim programlarımız tüm Türkiye’de yapılıyor. Herkese açık olarak düzenliyoruz, dileyen her vatandaş ister parti üyesi olsun ister sandık kurulu üyesi ya da kamu çalışanı, herhangi bir kayda gerek duymadan katılabilir” diyerek Milas’taki eğitimin 23 Mayıs 2023 yani bugün akşam 18.45’te Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda yapılacağını duyurdu. İl Sorumlusu Durgeç imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

“Kurulduğu 2014 yılından bu yana yerel ve genel seçimlerle birlikte toplamda 8 seçimde görev alan Oy ve Ötesi Derneği’nin, 2023 seçimleri kapsamında sandıklarda elle yazılacak tutanak sonuçlarının hızla dijital veriye dönüştürülmesi amacıyla ilk kez kullanılacak olan OCR (Optik Karakter Tanıma) teknolojisi ile her sandıktan tutanak görüntüsü elde ederek, YSK sonuçlarına referans veri oluşturabilmek. Bu sayede, her seçimde olduğu gibi sandık güvenliğine odaklanıyor. Siyasi partilerle hızlıca veri paylaşımı yaparak olası uyuşmazlıklar için zaman kaybetmeden itiraz sürecini başlatmalarını sağlayıp seçim sürecinin şeffaflığına katkı sağlamak.

Her seçim dönemine biriktirdiğimiz ve artan tecrübemizle hazırlanıyoruz. Bu seçimlere de aylar öncesinden yenilenerek hazırlandık. 3 aşamadan oluşan çalışmalarımızın ilki eğitimlerimiz. Siyasi söylemlerden uzak ve hukuk temelinde hazırlanan eğitim programlarımız tüm Türkiye’de yapılıyor. Herkese açık olarak düzenliyoruz, dileyen her vatandaş, ister parti üyesi olsun, ister sandık kurulu üyesi ya da kamu çalışanı, herhangi bir kayda gerek duymadan katılabilir. Erken saatlerden itibaren tutanakların yazımına kadar seçim günü akışını, gün içerisinde ihtiyaç duyulacak yasal dayanakları, olası sorunları anlatıyoruz. Ayrıca çok önem verdiğimiz, tecrübemizle tespit ettiğimiz barışçıl tavsiyelerimiz, pratik önerilerimizi de katılımcılarla paylaşıyoruz. Bu kapsamda Milas ilçemizde de 23 Mayıs saat 18:45 te Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda müşahit eğitimi gerçekleştirilecektir.

İkinci aşamada sandık günü müşahit olarak görev almak isteyen kişileri yasal çerçeveler içerisinde koordine ediyoruz. www.oyveotesi.org /kayıt bağlantısından başvuran kişilerin 18 yaşından büyük ve seçme hakkına sahip olmaları yeterli. Kayıtlarını oluşturdukları bölge, il, ilçe ekiplerimiz kendileriyle seçim gününden önce iletişime geçiyor, gerekli yönlendirme ve desteği sağlıyor. Sandık başında olan gönüllülerimize yine gönüllü avukatlarımız destek veriyor. Ayrıca Türkiye genelinden herkesin ulaşabileceği bir telefon danışma hattımız olacak. Hukukçularımız ve tecrübeli merkez ekiplerimiz gün içerisinde gelen soruları cevaplayacak, gerekli olduğu hallerde yetkililere yönlendirmeleri yapacaklar. Gün sonunda da herkesin kolaylıkla kullanabileceği yazılımımızla tüm ülke genelinden tutanakların sonuçlarını topluyoruz. Bize ulaşan verileri önce bütün siyasi partilerle daha sonra ilerleyen süreçte kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bu sayede sürece şeffaflık kazandırmak konusunda destek sağlıyoruz.

Herkesin Oy ve Ötesi’ne bulundukları bölgedeki sandıklarda destek vermesini ve www.oyveotesi.org /kayıt adresinden gönüllü olmasını yürekten diliyoruz.

MÜŞAHİT EĞİTİMİ 23 MAYIS SAAT 18:45 TE BELEDİYE TOPLANTI VE DÜĞÜN SALONUNDA”

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla