Milas Çizgi Gazetesi

Milli Eğitim’den öğretmenlere ek promosyon müjdesi!

Milli Eğitim’den öğretmenlere ek promosyon müjdesi!
Süt Birliği
574 okundu Okundu
27 Eylül 2022 - 20:03
Süt Birliği

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl gerçekleştirilen Banka Promosyon anlaşması neticesinde öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının elde ettikleri kazancın mevcut ekonomik göstergeler karşısında güncellenmesi için yapılan çalışmalar sonuç verdi.
Akbank ile yapılan karşılıklı anlaşma neticesinde eğitim çalışanlarına 12 bin lira ek promosyon ödenmesi için imzalar atıldı. Böylelikle öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının almış olacakları toplam promosyon ücreti 23 bin liraya yükseldi.
Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Fethiye, Menteşe, Ortaca, Seydikemer, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı okul ve kurumlarda görev yapan 6 bin 100 personeli kapsayan maaş promosyon ihalesi, 2022 Mart ayında İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilmiş ve ihale Akbank’ın verdiği 11 bin lira rekor promosyon teklifi ile sonuçlanmış ve ücretler öğretmenlerin hesaplarına yatırılmıştı.
Zaman içerisinde öğretmenlerden ve eğitim çalışanlarından gelen talepler doğrultusunda promosyon bedelinin ekonomik göstergeler karşısında düşük kaldığı ve yeniden değerlendirilmesine yönelik çalışmalar müjdeli bir haberle sonuçlandı.
Akbank Muğla Şubesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan görüşmeler sonucunda promosyon ücretlerinin güncellenmesi ve 12 bin lira ek ödeme yapılması için imzalar atıldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen ek protokol imza törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Akbank Muğla Şubesi Müdürü Ali Demirok, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Müdürleri ve Eğitim Sendikaların Muğla İl Başkanları katıldı.
İmza töreninde konuşan Akbank Muğla Şubesi Müdürü Demirok, “Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile karşılıklı iyi niyet çerçevesinde yürütülen istişareler neticesinde bugün Muğla eğitimcilerinin mutlu olacağına inandığımız bir protokole imza atıyor olmaktan bizler de son derece mutluyuz. Bankamız ve tüm eğitim çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Eğitim Sendikalarının il temsilcileri görüşlerini ifade ederek İl Müdürü Emre Çay’ın ve ekibinin gayretli çalışmalarıyla promosyon konusunun çözüme kavuşmasından memnun olduklarını belirtti.
Üyelerinden gelen bu talebin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından son derece hızlı ve tüm eğitim çalışanlarını memnun edecek şekilde çözülmesinden dolayı İl Müdürü Emre Çay’a ve ekibine teşekkür etti.
Yapılan bu promosyon anlaşmasının diğer ilçeler için de umut olduğunu dile getiren sendika temsilcileri, tüm eğitim camiasını ilgilendiren bu konu karşısında bir arada hareket etmenin alanda olumlu karşılandığını ifade etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, 6 ay önce 4 ilçe müdürlüğü ile birlikte öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının banka promosyon ödemeleri ile ilgili Akbank ile sözleşme imzalandığını ve 11 bin lira gibi o günlerde rekor sayılabilecek bir promosyon anlaşmasına imza attıklarını hatırlattı.
Geçen zaman içerisinde artan memur maaşları da göz önünde bulundurulduğunda promosyonun güncellenmesi için alandan çok sayıda talep geldiğini belirten Çay, bunun üzerine başlatmış oldukları sürecin sonunda öğretmenler ve eğitim çalışanları için müjdeli bir şekilde tamamladıklarını ifade etti.
Nisan ayında alınan 11 bin lira promosyona ek olarak 15 ekim tarihinden itibaren tek seferde ödenmek üzere 12 bin lira ek promosyon sözleşmesine imza attıklarını vurgulayan İl Müdürü Emre Çay, “Tüm öğretmenlerimize ve eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Ek protokol imza töreni karşılıklı imzaların atılmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla