Milas Çizgi Gazetesi

MİLASLI MUHTARLARDAN HATIRA ORMANI

Süt Birliği
110 okundu
12 Nisan 2023 - 14:25
MİLASLI MUHTARLARDAN HATIRA ORMANI
Süt Birliği

Milas Mahalle Muhtarları Derneği, yaklaşık 2 yıl önce bölgede meydana gelen büyük orman yangınlarında zarar gören bir alanda hatıra ormanı oluşturdu.

Yangında zarar gören alan yeniden yeşillensin diye dikilen fıstık çamı, mavi servi ve ceviz ağaçları önümüzdeki yıllarda yeniden bölgeyi yeşile büründürecek.

Milas Mahalle Muhtarları Derneği tarafından oluşturulan hatıra ormanı fidan dikme törenine; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Lima, Eski Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Milas Orman İşletme Müdür Yardımcıları Rıdvan Gülen ile Mustafa Kurşunlu, Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, S.S. 153 No’lu Milas Tariş Zeytin ve Zeytinyağları Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, Zafer Partisi Muğla İl Başkanı Kübra Bilginer, Milas İlçe Başkanı Suat Yaşar, Muğla Milletvekili Adayları Ünal Yiğit ve Aybike Ece Taşova, çok sayıda mahalle muhtarı, resmi kurum amirleri ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Oluşturulan hatıra ormanı alanına fıstık çamı, mavi servi ve ceviz ağaçları dikilirken, Dernek Başkanı Mehmet Çoban, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Milas Orman İşletme Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak ilçemizde hatıra ormanı alanı için talepte bulunduklarını söyledi. Çoban; “Muhtarlardan gelen talebi değerlendiren Milas Orman İşletme Müdürü Mehmet Uysal ve diğer yetkiler, geçtiğimiz yıllarda yanarak zarar gören Milas –Yatağan karayolu üzerinde bulunan Boğayokuşu Mevkii’ndeki bölgeyi Milas Muhtarlar Derneği Hatıra Ormanı Alanı olarak belirlediler. Milas Mahalle muhtarları olarak ilçe sınırları içerisinde yer alan ve yanarak zarar gören alanlar için önümüzdeki yıllarda da benzer çalışmaları yapacağız” diyerek düzenlenen törene katılanlara teşekkür etti.

Yapılan konuşmanın ardından ilçe protokolü ve Milaslı muhtarlar fıstıkçamı, mavi servi ve cevizden oluşan yaklaşık 200 ağacı toprakla buluşturdular.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla