Milas Çizgi Gazetesi

Kurbanlıklar görücüye çıktı: Akar Besicilik Bölgenin tercih edilen markası oldu…

Kurbanlıklar görücüye çıktı: Akar Besicilik Bölgenin tercih edilen markası oldu…
Süt Birliği
1.214 okundu Okundu
29 Haziran 2022 - 11:22
Süt Birliği

Milas’ın en fazla tercih edilen Besicisi Akar Besicilik bölgenin pehlivan boğalarının yanı sıra kurban için yıl boyu bölgenin en verimli büyük ve küçükbaş hayvanlarını çiftliğinde besleyerek müşterilerine hisseli hissesiz satışa sunuyor…  100 büyükbaş ve 200 küçükbaş hayvanın çoğu bayram öncesi satıldı…

Kurban Bayramına sayılı günler kala kurban pazarlarında hareketlilik başlarken asıl ilgiyi ise besi çiftlikleri çekiyor. Akar Besicilik yerli hayvanlardan oluşan yüzlerce büyükbaş ve küçükbaş hayvanını bayram öncesi satışa hazırlarken kurbanlıkların birçoğunu çiftliğinde görücüye çıkararak satışını gerçekleştirdi.

Fiyatlar konusunda vatandaşların son günü beklememesi gerektiği uyarısında bulunan Akar Besicilik Sahibi Kahraman Akar, Milas başta olmak üzere Türkiye’nin et konusunda adını duyuran bölgelerinden toplanan hayvanlarımızı bayram öncesi çiftliğimizde en iyi bakımları yaparak bayrama hazırlıyoruz. Çiftliğimizi tercih eden onlarca dostumuz hisseli veya hissesiz hayvanlarını şimdiden aldılar. Hareketlilik son haftaya girince daha da arttı. Kurbanlıklarımızın yarısına yakını zaten çiftliğimizde sahiplerini buldu” dedi.

Muğla Boğacılar Derneği Başkan Yardımcısı da olan ve bölgede birçok hayır işi adına gerçekleştirilen güreşi organize eden Kahraman Akar kurbanlık fiyatlarının ise şuan değerlerinin altında olduğunu ifade ederek, “Büyük baş hayvanlarımız bugün 13 ila 50 bin arasında, küçükbaş ise Bin Beş yüz ile 6 bin lira arasında. Büyükbaş hayvanlarda hisse ise 4500 ile 6 bin arasında değişiyor.

Bayrama doğru bu fiyatlar daha da yükselmesi bekleniyor. Bu nedenle son günü beklemek bu dönemde kar getirmeye bilir” diyerek kurbanlıklarını alacak vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Beçin’in Kalınağıl Mahallesi’ndeki Akar Çiftliğinde şuanda satılık yaklaşık 100 adet büyükbaş, 200 adet ise küçükbaş hayvan mevcut olduğunu belirten Akar, “Çiftliğimizdeki hayvanların çoğunluğu Milas bölgesinde yetişmiş hayvanlar olmasına karşın, çeşitli illerden getirilen hayvanlarda bulunuyor.  Bizler üreticiyiz. İlk elden satış yapıyoruz. Fiyatlarımızda ona göre uygun. İsteyen aldığı kurbanlığı çiftliğimizde tutup, kurban günü yine aynı yerde kasaplarımıza kesimini yaptırarak hisselerini alabilecek” diyerek kurbanlık almak isteyenleri Akar Besiciliğe davet ederek kurban Bayramının şimdiden herkese hayırlı olmasını diledi.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla