Milas Çizgi Gazetesi

İLK SAYISI KARAN BEBEK İÇİN…

İLK SAYISI KARAN BEBEK İÇİN…
Süt Birliği
264 okundu Okundu
08 Haziran 2023 - 22:05
Süt Birliği

Milas’ta yayın hayatına başlayan aylık tarih ve kültür dergisi “Milas 48buçuk”un ilk sayısından elde edilecek gelirin SMA hastası Karan bebeğin tedavisi için aktarılacağı belirtildi.

 

Geçtimiz yıllarda Milas Ülkü Ocakları Başkanlığı görevinde bulunan Hayrettin Gönül tarafından yayınlanmaya başlayan “Milas 48buçuk” dergisinin gelirinin SMA hastası Karan bebeğe bağışlanacağı ifade edildi.

DERGİ ÇALIŞMAMIZDA ÖNCELİKLİ AMAÇ

Derginin içeriği ve yayın hayatı ile ilgili açıklamalarda bulunan Gönül, “Coğrafyasında yaşamaktan gurur duyduğumuz ilçemiz Milas, yaklaşık 5 bin yıllık geçmişi ile müthiş bir tarih ve kültür hazinesini sinesinde barındırmakta. İlk çağlardan 21. yüzyıla kadar birçok uygarlığa başkentlik yapmış, vuku bulan birçok olaya şahitlik etmiş, yüklenmiş olduğu ekonomik ve fiziki misyonlar ile insanlara yurt olan ilçemiz, hala keşfedilmeyen izleri ile büyük bir heyecanı bağrında ve dolayısı ile bizlerin içinde barındırmakta. Fakat mazisi ve yaşanmışlıkları ciltlere sığmayacak kadar zengin olan ilçemizin daha çok irdelenmelere, soruşturmalara, kalıcılı eserlere ve bu eserlerin aziz milletimize ulaştırılmaya ihtiyacı vardır. Kabul etmeliyiz ki, üzerinde yaşayan vatandaşlar olarak Milas tarihi ve popüler olaylar hakkında bile ilk duyduğumuzda birçok kez şaşkınlık tepkisi veriyoruz. Buna istinaden her dönem gelişen ve yetişen nesillerimize yeterli derecede üzerinde yaşadıkları kadim toprakları anlatamıyoruz. Dergi çalışmamızda öncelikli amaç ve gayemiz bu eksikleri gücümüz çerçevesinde vatandaşlarımıza ve geleceğe aktarmak olacak” dedi.

TARİHTEN BİR TUTAM KELAM SUNMAYA ÇALIŞTIK

Bugüne kadar Milas ve tarihi üzerine imkanlar dahilinde çalışmalar yapan çok kıymetli isimlerin olduğunu ifade ederek açıklamasını sürdüren Gönül, “hep birlikte el ele vererek mabedimiz olan şehrimize bir şeyler katmak, asırlardır katılmış olan eserleri korumak ve bunları aktarmak üzerimizde büyük bir görevdir. Bu görevden kaçmak ise, rızkına mazhar olduğumuz şehrimize yapılacak en büyük kötülüktür. Yaşadığımız şehrin dünü övünülecek kadar kutlu iken, geleceğe övünülecek bir şehir bırakmak asli vazifemizdir. Bugüne kadar şehrimiz için taş üstüne taş koyan ve konulmuş olan taşları koruyan, anlatan ve bizlere kaynaklar oluşturan her kıymetli büyüğüme en içten saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Bizlerde çıkarmış olduğumuz ve gelirini SMA hastası Karan bebeğimize bağışlayacak olduğumuz ilk sayımız ile sizlerin huzuruna sunduğumuz kültür ve tarih dergimizde, kıymetli gençlerimiz ve değerli hocalarımızın katkıları ile yaşadığımız büyük afetin etkisi ile Deprem gerçeğini ön planda tutarak tarihten bir tutam kelam sunmaya çalıştık. Milas tarihini anlatma ve geleceğe yönelik fikirler üretebilmek adına Dergimizin yeni bir başlangıç, yeni bir soluk, yeni bir heyecan olarak uzun ömürlü kültür yatırımı olacağına inanıyoruz” dedi.

EMEK VERENLERE TEŞEKKÜR

Projelerinde yer alan, emek veren, danışma kurulunda yer alarak değerli fikir ve katkıları ile rehber olan isimleri de paylaşan Gönül, “Milas Veteriner Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Artay Yağcı, Milas Veteriner Fakültesi Dekan Yrd. Sayın Prof. Dr. Aziz Bülbül, Milas Veteriner Fakültesi Dekan Yrd. Dr. Öğretim Üyesi Sayın Şamil Seferligil, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Sayın Mehmet Günlük, Milas İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Türker Yurtsever, Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Tunahan Bayram, Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkanı, Vet. Hekim Sayın Mevlüt Kiriş, Mimar Sayın Cengiz Özkaya, Takriben; Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Sayın Ali Kayacan, Genel Yayın Koordinatörümüz Sayın Yakup Çal, Grafik Tasarım Sorumlumuz Sayın Ece Nur Gönül, Dağıtım Sorumlumuz Sayın Latif Demir ve son olarak Yayın Koordinatörü olarak emek veren; İçten Sağıroğlu, Okan Kara, Serkan Çetme, Abdülkadir İbil, Didem Saylak ve Mehmet Akif Altuntaş olmak üzere ismini sayamadığım bütün kıymetli hocalarıma, büyüklerime ve dostlarıma en derin saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum. Milas’ımızın mazi ve atisine katkı sunmak adına, kıymetli hocalarımız ve dostlarımız ile çıktığımız yolun hayırlara vesile olmasını diliyor, kıymetli vatandaşlarımızın desteğini bekliyor saygılarımı sunuyorum” dedi.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla