Milas Çizgi Gazetesi

Hububat ekili tarlalarını sardı, risk büyük!

Hububat ekili tarlalarını sardı, risk büyük!
Süt Birliği
294 okundu Okundu
10 Şubat 2022 - 8:26
Süt Birliği

Milas Ziraat Odası Yüksek Ziraat Mühendisi Yusuf Ören, Milas’ta hububat eken çiftçileri “ekin kambur böceği” zararlısına karşı uyardı.

Milas’ta bazı üretim alanlarında yaptığı incelemenin detaylarını paylaşan Milas Ziraat Odasında görevli Yüksek Ziraat Mühendisi Yusuf Ören, ekin kambur böceği olarak bilinen ZABRUS spp. Zararlısıyla ilgili uyarılarda bulundu.

ZARAR CİDDİ BOYUTLARDA, ZARARLININ HER DÖNEMİNE RASTLANDI

Milas’a bağlı Ağaçlıhöyük, Bahçeköy, Baharlı ve Pilavtepe civarında hububat ekili alanların ciddi risk altında olduğuna dikkat çeken çiftçileri uyaran Ören, zararlıyla mücadele için ilaçlama yapılmasını ve ilaçlı tohum kullanılması gerektiğini ifade ederek şunları kaydetti:

“ZABRUS spp.’nin bölgemizde hububat ekili Ağaçlıhöyük, Baharlı, Bahçeköy ve pilavtepe civarındaki tarlalarda zararı ciddi boyuta ulaşmıştır. Bugün bölgede yaptığım teknik kontrolde zararlının her dönemi bulunmuştur. Ciddi verim kaybı yaşamamak için Değerli üreticilerimizin acilen ilaçlama yapmaları gerekmektedir. İlaçlama akşamüzeri geç saatlerde yapılmalıdır. Zarar görülen arazilerde üreticilerimiz önümüzdeki sene mutlaka ilaçlı tohum kullanmaları gerekmektedir.”

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla