Milas Çizgi Gazetesi

FARKINDALIK GÜNÜNDE HEPİMİZİN BİRER ENGELLİ ADAYI OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA HATIRLAMALIYIZ

FARKINDALIK GÜNÜNDE HEPİMİZİN BİRER ENGELLİ ADAYI OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA HATIRLAMALIYIZ
Süt Birliği
44 okundu Okundu
08 Aralık 2022 - 13:58
Süt Birliği

Zafer Partisi Milas İlçe Teşkilatı, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla Türkiye Sakatlar Derneği Milas Şubesini ziyaret ederek, şube Başkanı Hüsnü Tevşi ve ziyarette hazır bulunan engelli yurttaşlarımızla görüştü. İlçe Başkanı Suat Yaşar, ziyarette yaptığı açıklamada, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a bir çağrıda bulunarak; “Engellilerin sorunlarına bir kez daha dikkat çekilen bu günde gelin yerel yönetim olarak siz de bir farkındalık yapın ve ilçemizde engelli bireylerimizin sosyalleşmesi, toplumla içiçe olmalarını kolaylaştıracak bir parkı onların hizmetine sunun. Bu noktada bize düşecek her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Zafer Partisi Milas İlçe Başkanı Suat Yaşar, Kadın, Çocuk ve Aile Politikaları’ndan sorumlu Başkan Nihal Öktür, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Av. Umut Çakıcı ve İlçe Başkan Yardımcısı Uğur Palabıyık tarafından, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla Türkiye Sakatlar Derneği Milas Şubesi’ne bir ziyaret gerçekleştirildi.

Ziyaretin amacına yönelik kısa bir açıklama yapan Zafer Partisi Milas İlçe Başkanı Suat Yaşar; “Aslında bugünün bir kutlama olarak algılanmasıyla ilgili yanlış bir kanı var toplumda. Bugün bir kutlama günü değil, bir farkındalık günüdür. Bugün engelli vatandaşlarımızın gününün kutlanmasından ziyade onların anayasal haklarını nasıl kazanacakları, bu hakları kullanmaları için neler yapılması gerektiği, engelli istihdamının nasıl arttırılması, onların ulaşım-iletişim gibi yaşamlarını kolaylaştıracak hususlara erişimi nasıl kolaylaştıracağımızı konuşarak, çözüm önerilerimizi ortaya koyarak bir farkındalık istanbul escorts yaratabiliriz.

Nitekim geçtiğimiz günlerde Muğla’da, Zafer Partisi olarak bazı engelliler derneği ile ortaklaşa bir çalıştay düzenledik. Konuşmacı olarak Engelli Hakları Çalıştayına katılan Zafer Partisi Siyaset Akademisi ve Engelli politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve GİK Üyesi Doç. Dr. Tuğrul Kihtir, ülkemizdeki engellilerin hangi zorluklarla karşılaştığını, parti olarak bu sorunların kendi iktidarımızda nasıl çözüleceğini detaylı bir şekilde anlattı.

İlçe teşkilatı olarak bizler de kendi ilçemizdeki engelli vatandaşlarımıza, yaşamlarını kolaylaştırma adına neler yapabileceğimiz üzerinde detaylı bir çalışma yürütüyoruz. Elbette bu noktada çeşitli engelli dernekleriyle irtibat halinde ve konuyu enine boyuna görüşerek çözüm üretmeye çalışıyoruz. Çünkü bu konu siyaset üstü bir konudur” dedi.

İLÇE BAŞKANINDAN YEREL YÖNETİME ÇAĞRI…

Geçtiğimiz gün Muğla’da düzenlenen Engelli Hakları Çalıştayı’nda da konunun gündeme getirildiğini belirten Zafer Partisi Milas İlçe Başkanı Suat Yaşar; “Bu çağrıyı basın mensuplarımız aracılığıyla Milas Belediyesi’ne yapıyoruz. Sayın Başkan, eğer ilçemizdeki engelli vatandaşlarımız için bir farkındalık yapmak istiyorsanız, gelin onları sosyal hayata kazandıracak, özellikle engelli çocuklarımızın özgürce oynayabileceği bir parkı, içerisinde küçük bir kafeterya ile birlikte inşa edin ve onların hizmetine sunun. Bu noktada her türlü işbirliğine hazırız” çağrısında bulundu.

KALDIRIMLAR, ENGELLİLERİMİZ İÇİN UYGUN HALE GETİRİLMELİ”

Özellikle kent merkezindeki cadde ve sokakların kaldırımlarında, görme engellileri için ‘sarı çizgi’ olduğunu belirten İlçe Başkanı Yaşar; “Ne yazık ki bu çizgilerin bulunduğu kaldırımlara araç park ediliyor veya esnaf mal koyuyor. Dolayısıyla engelli bu kaldırımları gerektiği gibi kullanamıyor. Bir an önce belediyemiz bu konuda gerekli çalışmayı yapmalıdır” dedi.

Partinin İlçe Gençlik Kolları Başkanı Av. Umut Çakıcı da, Anayasa’nın 61. Maddesini hatırlatarak; “Devlet, tüm engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ayırım yapmaksızın karşılamak, onlara sosyal ve ekonomik olarak gerekli desteği vermek yükümlüdür. Örneğin burada da bir ‘Bağış Kutusu’ görüyoruz. Aslında toplum olarak bu konuda çok hassas olduğumuzu, ihtiyaç sahiplerine her konuda yardım etmeyi sevdiğimizi söyleyebilirim. Fakat önemli olan bu tür yardımların yapılması değildir. Sanki engelliler bu yardımlara muhtaçmış gibi bir algı var. Son derece yanlış… Aslolan devletin bu sorumluluğu eksiksiz yerine getirmesidir” diyerek farklı bir noktaya dikkat çekti.

“ULAŞIMDA YİNE SORUNLAR YAŞIYORUZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Milas Şube Başkanı Hüsnü Tevşi ise şunları söyledi:

“Bugün, bir farkındalık günü ve özellikle ilçemizdeki kurum ve kuruluşlar, siyasi partiler ve diğer sivil toplum kuruluşlarından kimler bu günü fark edecekler beklentisi içindeyiz. Öbür türlü sadece basın açıklamaları yaparak, sosyal medyadan engellilere sahip çıktıklarını belirtmekle aslında engellilerin yanlarında olmuş olmuyorlar. Dolayısıyla bugün parti olarak sizin bunun farkına varmış olması da bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.

Son günlerde özellikle ulaşımla ilgili yine sorunlar yaşamaya başladık. Şoför esnafımız da kendi açısından haklı olabilir ancak başta akaryakıt fiyatları olmak üzere diğer girdi maliyetlerinin yüksek olmasının sorumlusu biz engelliler ya da 65 yaş üstü vatandaşlarımız değildir. Şoför esnafımızdan biraz daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.

Sizin de belirttiğiniz gibi özellikle engelli çocukların oynayabileceği, ailelerin vakit geçirebileceği bir oyun parkı ve içerisindeki bir kafeteryaya Milas olarak ihtiyacımız var. Umarım bu çağrınız karşılık bulur ve en kısa zamanda Milas Belediyesi böyle bir hizmeti, engellilerle buluşturur” dedi.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla