Milas Çizgi Gazetesi

“ÇOK ÜZGÜNÜZ… BAŞIMIZ SAĞOLSUN”

“ÇOK ÜZGÜNÜZ… BAŞIMIZ SAĞOLSUN”
Süt Birliği
112 okundu Okundu
17 Ekim 2022 - 7:14
Süt Birliği

Türk Eczacıları Birliği ve 54 Eczacı Odası tarafından Pazar günü Ankara’da yapılması planlanan ‘Büyük Eczacı Mitingi’ Bartın’daki grizu patlaması nedeniyle ertelendi. Muğla Eczacılar Odası hazırlığını yaptığı miting yolculuğunun kumanyalarını Kızılay aracılığıyla Bartın Amasra’da yaşanan maden ocağındaki kaza alanına yolladı…

Türkiye güne kara haberle başladığı Bartın –Amasra Maden faciası sonrası, büyük mitinge hazırlanan Türkiye Eczacılar Birliği mitingi iptal kararı aldı. Mitinge katılacak olan 32. Bölge Muğla Eczacı Odası                                                                                                                     Yönetim Kurulu yaptığı yazılı bir açıklama ile “Milletimiz böyle büyük bir acıyı yaşarken, Bartın’a ateş düşmüşken biz eczacıların etmiş olduğumuz mesleki yeminimiz ve vicdanımız gereği bu mitingi yapmamız düşünülemezdi” denildi.

  1. Bölge Muğla Eczacı Odası Başkanı Kadir Serkan Tekin tarafından yapılan açıklama şöyle; “Sayın Kamuoyu,

Biz eczacılar 16 Ekim 2022 Pazar günü Ankara’da mesleğimizdeki sorunlara ve ilaç sektöründeki sıkıntılara dikkat çekmek için “Büyük Eczacı Mitingi” yapmayı planlamıştık.

Ancak Bartın ilimizdeki önceki gün yaşanan maden faciası nedeniyle bu mitingimizi erteleme kararı aldık.  Milletimiz böyle büyük bir acıyı yaşarken, Bartın’a ateş düşmüşken biz eczacıların etmiş olduğumuz mesleki yeminimiz ve vicdanımız gereği bu mitingi yapmamız düşünülemezdi.

Miting hazırlığı sürecinde emeği geçen başta Yönetim Kurulumuza, Odamızın tüm kurullarına, ilçe temsilcilerimize, mitinge katılım sağlayacağını bildiren tüm üyelerimize, eczanelerimizde birlikte çalıştığımız eczacı teknisyenlerimize, ailelerine, meslek paydaşlarımıza, eczacılık fakültesi öğrencilerimize, basın çalışanlarına, ulaşımımızda destek veren Kamil Koç şirketine  ve her şeyin üstünde tuttuğumuz değerli vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Bu faciada kaybettiğimiz  maden şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabırlar, yaralı işçilerimize de acil şifalar diliyoruz.”

Kumanyalar Kaza Bölgesine

Yaklaşık 15 otobüs ile mitinge katılmaya hazırlanan 32. Bölge Muğla Eczacı Odası iptal kararı sonrası hazırlanmış olan kumanyalarını Kızılay aracılığıyla kaza bölgesine yolladı. 32. Bölge Muğla Eczacı Odası Yönetim Kurulu üyesi Milaslı Eczacı Saim Korkmaz yaptığı paylaşımda; “Eczacılar her zaman olduğu gibi bugün de milletinin yanında….Onların acısını paylaşıyor…

Büyük Eczacı Mitingimiz için hazırlanan 60.000 kumanya, maden ocağı patlamasının gerçekleştiği Bartın ilimizdeki yetkililere ulaştırılmak üzere Türk Kızılayı’na ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Türk Eczacıları Birliği tarafından Ankara Valiliği’ne teslim edilmiştir. Bir daha böyle acıların yaşanmaması dileğiyle bir kez daha Bartın’a ve tüm milletimize geçmiş olsun” ifadelerine yer vererek hazırlanan kolileri geçmiş olsun mesajları ve siyah etiketle Bartın Amasra Bölgesine yolladı…

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla