Milas Çizgi Gazetesi

ÇEVREYE SAYGI, GELECEĞE MİRAS

Süt Birliği
90 okundu
06 Haziran 2023 - 13:12
ÇEVREYE SAYGI, GELECEĞE MİRAS
Süt Birliği

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Kültür Balıkçıları Sosyal Sorumluluk Projesi olarak kıyı ve deniz dibi temizliği gerçekleştirdi. Çevreye saygı amacıyla gerçekleştirilen etkinlik geleceğe miras bir dünya için el birliği ile yapıldı… Etkinlikte depremde hayatını kaybedenler de utulmayarak denize karanfil bırakıldı.

 

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Muğla Kültür Balıkçıları Derneği, S.S. Güllük Boğaziçi Yolcu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ve AK-YA Deniz Ürünleri Üretim Taşımacılık San. Tic. Ltd. Şti arasında Milas ilçesi Güllük mevkii deniz sınırları içinde yer alan Salih Adası’nda deniz dibi temizliği ve kıyı temizlik çalışmaları gerçekleştirildi.

Güllük Liman Başkanlığı kontrolünde 5 Haziran 2023 Pazartesi günü saat 10:00 da başlayan Deniz temizliği kampanyası gün boyu kıyıdan ve su altından devam etti. Etkinliğe, Muğla Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, İl Çevre Müdürü  Emin Bülbüloğlu, Müdür Yardımcısı  Adem Konak  ve Yusuf Sarıkaya, Milas Kaymakamı  Mustafa Ünver Böke, Bodrum Liman Başkanı Tuncay Aydın, Jandarma Çevre Koruma Timi, Sahil Güvenlik Dalış ekibi, Güllük Liman Başkanı Mahmut Mumcu, Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir ve Gençlik Liderleri, Kılıç Deniz Ürünleri Başkan Vekili ve Muğla Kültür Balıkçıları Derneği Başkanı İhsan Bozan, Sektör ve firma çalışanları, dalgıçlar ve gönüllülerden oluşan yaklaşık 60 kişilik grup katıldı.

Salih Adası Güneyinden başlayan ve ilgili koylara sualtı ve kıyı temizliği için dağılan ekip ilk olarak 5 Haziran Dünya Çevre Günü için denize Çelenk bıraktı. Depremde hayatını kaybedenler de unutulmayarak onlar için karanfil bırakılan etkinlik yaklaşık 2,5 saatlik çalışma sonunda sualtı ve kıyılardan toplanan kirlilik kaynağı malzemelerin, Güllük’te Kıyıdan alınmak üzere toplanması ile son buldu.

Sektör adına temiz bir çevre ve geleceğe miras bir dünya için her türlü çalışmayı desteklediklerini ifade eden Kılıç Deniz Ürünleri Başkan Vekili ve Muğla Kültür Balıkçıları Derneği Başkanı İhsan Bozan, “toplumsal anlamda her türlü etkinliğin içinde ve destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla