Milas Çizgi Gazetesi

ÇETİNKAYA: “ÇİFTÇİ HİÇBİR DÖNEMDE OLMADIĞI KADAR MAĞDUR”

ÇETİNKAYA: “ÇİFTÇİ HİÇBİR DÖNEMDE OLMADIĞI KADAR MAĞDUR”
Süt Birliği
77 okundu Okundu
31 Mart 2023 - 9:49
Süt Birliği

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü bu yıl ilçemizde 14. Kez kapılarını açan Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na katıldı.

CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Turhan, yönetim kurulu üyeleri, CHP Muğla Milletvekili Aday Adaylarının da yer aldığı açılış töreniyle fuar kapılarını vatandaşlara açtı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören daha sonra stantların gezilmesiyle devam etti.

Güney Ege 14. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na tam kadro olarak iştirak ettiklerini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, “Fuarın ilçemiz ve bölgemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Çiftçilerimiz ve üreticilerimiz maliyetlerin kat ve kat arttığı dönemde zor şartlar altında ayakta duramaz hale gelmişken,bu sorunları iktidara geldiğimiz ilk andan itibaren çiftçilerin maliyetlerini en aza indirgeyerek çiftçimizi ve üreticimizi rahatlatacağız. Ülke geneline bakılacak olursa 500 bin üreten çiftçi ailesi kaldığı düşünüldüğünde ileride 84 milyonu besleyemeyecek  duruma geleceğiz. Buda gıda erişiminin azalacağı fiyatların yükseleceği ve halkımızın gıda krizi ile karşı karşıya geleceği muhakkaktır. İktidarımızda ilk yapacağımız işlerden birisi mayınlı arazilerin mayınlardan temizlenerek topraksız genç çiftçi ailelerine verilerek üretimin hızlı bir şekilde arttırılmasını sağlayacağız. Milas bal, zeytin, zeytinyağı, sebze, yem bitkileri ve hayvancılığın en yüksek düzeyde yapıldığı ilçelerden birisidir. AKP iktidarında 2 bin olan pamuk üreticisi sayısı maalesef bu gün 60 civarındadır. Tütüncülüğün yapıldığı alanlarda artık tütün ekimi iki elin parmakları kadar üreticiye kalmıştır.Türkiye’de çiftçi hiçbir dönemde olmadığı kadar mağdur durumdadır. CHP iktidarında önceliklerimizden biriside Tarım ve hayvancılığı yüksek düzeyde destekleyerek ihracat eden konuma getirmektir. 15 Mayıs sabahında güzel bir güne uyanarak başta çiftçilerimizin, üreticilerimizin ve tüketicilerimizin mutlu, huzurlu ve kaygısız olduğu bir Türkiye’yi hep birlikte millet ittifakında ki dostlarımızla beraber inşa edeceğiz diyerek fuarın oluşumundan bu güne kadar ki gelişiminde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim. Vatandaşlarımızı fuarı ziyaret etmeye davet ediyorum” dedi.

 

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla