Milas Çizgi Gazetesi

Belediyede En Düşük Ücret 5204 TL Oldu

Belediyede En Düşük Ücret 5204 TL Oldu
Süt Birliği
141 okundu Okundu
10 Şubat 2022 - 8:21
Süt Birliği

Milas Belediyesi Emek Personel A.Ş. ile DİSK Genel İş Sendikası arasında şirket personelini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı.

Belediye bünyesinde çalışan 680 işçiyi kapsayan anlaşma doğrultusunda taraflar arasında imzalanan anlaşma gereği Milas Belediyesi’nde en düşük ücret 5204 TL olarak belirlendi. Giyim, eğitim ve çocuk yardımları gibi birçok yan hakkı da içerisinde bulunduran anlaşma doğrultusunda 3 ayda bir her şirket personeli 6 yevmiye ikramiye de alacak. En düşük maaşı alan belediye personeli yapılan anlaşmayla birlikte, devlet tarafından belirlenen net asgari ücretin %23 üstünde maaş alacak.

“Çalışma Arkadaşlarımızın Her Zaman Yanındayız”

Gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas için hiç durmadan çalışan belediye personelinin yanında olduklarını belirtti. Başkan Tokat, “Bugün DİSK Genel İş Sendikamızla birlikte toplu iş sözleşmesi konusunda anlaşma sağladık. Bu anlaşma kapsamında belediyemizde en düşük ücret 5204 TL olarak belirlendi. Görüşmeler boyunca emek sarf eden komisyon üyelerimize, sendika temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Bu anlaşma tüm çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla