Milas Çizgi Gazetesi

BAHARA MERHABA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

BAHARA MERHABA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
Süt Birliği
83 okundu Okundu
29 Mart 2023 - 10:01
Süt Birliği

Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü,(MİDOSK) deprem afetinden sonra insanlara bir nebze olsun moral vermek, onları bu olumsuz havadan uzaklaştırmak, bahara merhaba demek adına 26 Mart 2023 Pazar günü 53 katılımcısı ile baharın güzelliğini, doğanın iyimser yüzünü hissetmek için, güneşli ve güzel bir günde etkinlik düzenledi.

Düzenlenen etkinlikle ilgili Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından yapılan açıklamada;

Milas; Bafa Gölü Tabiat Parkı, Labranda, Kapıkırı Herakliası, İncirlin Mağarası, Euromos, İasos antik kenti, Gökçeler Kanyonu, Beçin Kalesi, Yediler Manastırı, Asar Tepe (Sakarkaya), gibi tarih ve doğal güzellikleriyle eşsiz coğrafyaya sahip. Milas; sınırları içinde doğa sporları yapmak için ideal parkurları içinde barındırıyor. Bu yönden büyük bir potansiyele sahip. Milas Dağcılık olarak biz bu potansiyelin farkındayız. Yaptığımız etkinliklerle tanıtmaya çalışıyoruz. Yine mevcut Karia parkurlarına ilave ilçemizde bulunan tarihi ve doğal özellikleriyle ön plana çıkan yeni parkurların işaretlemesini yaparak tarih ve doğa turizmine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

Bu kapsamda 26 Mart Pazar günü Milas ilçemize bağlı Beşparmak dağlarının eteğinde kurulu Karahayıt köyünden başlayan etkinliğimize sabah sporu yaparak başlanıldı köye 2 km uzaklıkta bulunan ve neolitik dönemden kalma on bin yıllık çoğunlukla kırmızı renkte bulunan Balıktaş kaya resimlerini ziyaret ettik. Balıktaş ismi verilen bölgeye gelen katılımcılar tarihe bir yolculuk yaparak hayranlıklarını gizleyemediler.

Ardından 6 km uzaklıktaki bölgemiz için önemli bir yere sahip olan ve dağ turizmi için kilit nokta oluşturan Kapıkırı bölgesindeki yediler Manastırına Bafa gölünün eşsiz manzarası eşliğinde zeytin ağaçlarının ve çam ağaçlarının birbirini kıskandıran bakışlarıyla Yediler Manastırına ulaştık. Burada Doğayı daha iyi hissedebilmek ve anlayabilmek için 3 dakika ses disiplinine uyup sessizce  tabiatı ve kuş seslerini dinledik, ardından Hristiyanlık için önemli olayların anlatıldığı Lazarus’un dirilişi, Hz İsa’nın çarmıha gerilişi, mezar konusu ve anastasis (diriliş) sahnesi, ‘Hz. İsa’nın yaşamına, yaptıklarına ve ölümü’ne ilişkin sahnelerin yer aldığı fresklerin bulunduğu Yediler Manastırını ziyaret ettik. Manastırın gizemli ve mistik atmosferine kapılan katılımcılar bu tarihi dokuyu hissettikten sonra yine Bafa gölünün mavi ile yeşili kıskandıran görüntüsü ile zeytin ve çam ağaçlarının eşliğinde bitiş noktamız olan 2 km uzaklıktaki Gölyaka köyüne gelen katılımcılar toplamda 10 km bir parkuru tamamladılar. Katılımcılar Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübümüze teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler önümüzdeki hafta yürüyüşü için sabırsızlıkla beklediklerini söylediler.

Milas Dağcılık Ve Doğa Sporları Kulübü faaliyet gösterdiğimiz 2010 yılından beri Milas için gönüllü turizm elçiliği yaparak gerek ilçemizde gerekse yurdumuzun çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerle ilçemizin tanıtımını yapmaya devam edeceğiz.

Milas Dağcılık olarak; doğa turizminde cazibe haline gelen ilçemizde yaptığımız faaliyetlerle ortak paydamız olan Milas için hizmet etmeye ve faaliyetlerimizi aralıksız sürdüreceğiz.”

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
POPÜLER FOTO GALERİLER
POPÜLER VIDEO GALERİLER

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Araç çubuğuna atla